ADEVĂRURI TULBURĂTOARE: Interesele americane în România… Ce rol i s-a rezervat şi de ce a fost aleasă România de AMERICA ?

Chelaru Roxin

Vizita lui Iohannis în Statele Unite și întâlnirea cu Donald Trump a făcut foarte vizibil faptul că SUA au interese majore în România. În contextul în care Turcia a devenit destul de ostilă americanilor, iar Europa Occidentală vrea să slăbească, la rândul ei, legăturile cu aceștia, România pare să fie pentru Donald Trump un cap de pod în Estul Europei pe care și-l dorește consolidat.

Totuși, spre deosebire de omologul să american, Iohannis este un adept al globalismului neomarxist promovat și de Angela Mekel, în parteneriat cu marii pierzători ai alegerilor prezidențiale din America – Hillary Clinton and Company. Și atunci, cum ar putea fi Iohannis un partener de încredere pentru Trump?

În ecuația geopolitică a zonei trebuie să se țină cont și de Rusia, ale cărei amenințări la adresa României și a bazei de la Deveselu, s-au înmulțit în ultima vreme…

Deși aflată ca în atâtea alte momente ale istoriei la mijlocul intereselor puterilor din jur – SUA, Rusia, UE – dar și sub presiunea revizionismului maghiar, interesele SUA în România pot să fie și o oportunitate pentru ca România să își schimbe statutul geopolitic. Va reuși însă acest lucru?

Despre toate acestea vom vorbi în acest episod al emisiunii Adevăruri Tulburătoare, în care l-am invitat pe General (rez.) dr. Mircea Chelaru, fost Șef al Marelui Stat Major al Armatei Române. Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/