ULTIMA ORĂ: Ce ascund TRUMP şi PUTIN ? De ce nu va fi război între America şi Rusia în Siria?

Trump Putin Siria

La sfârșitul lunii ianuarie, liderii serviciilor speciale din Rusia au făcut o vizită secretă în Statele Unite. S-a ajuns la un acord de a organiza exerciții la scară largă a forțelor NATO (sprijinite de forțele armate din SUA) și Forțele Armate ale Federației Ruse (cu aliații săi din Orientul Mijlociu). Scopul pregătirii a fost de simulare a unui  conflict pe scară largă: de a convinge complexul militar-industrial din SUA de a sprijini Trump și de a impune Congresul să aloce foarte mulţi  bani pentru producția de sisteme de arme (creșterea industrială, ocuparea forței de muncă, unitatea națională, consolidarea lui Trump). Pentru Rusia: creșterea prețurilor la petrol, slăbirea rublei ( completarea trezoreriei), unirea națiunii în jurul marelui conducător PUTIN, câștigarea „alegerilor”.
După desfășurarea grupurilor militare și testarea  misiunilor de luptă va urma o propunere de menținere a păcii pentru o întâlnire între Trump și Putin, în care va fi scoasă toată „tensiunea“ în jurul  Siriei, țara va fi împărțită în sfere de influență, precum și relațiile dintre Rusia și SUA vor începe să se refacă. Toţi vor fi în câştig,  liberi.

Autor Pavel Sviridov

Donald Trump a ordonat atacul asupra Siriei: „Suntem pregătiți să susținem acest răspuns până când regimul sirian încetează să mai folosească agenți chimici care sunt interziși”

Președintele Donald Trump a anunțat că a ordonat forțelor armate să efectueze atacuri „țintite” asupra Siriei. Atacul era în desfășurare chiar în momentul în care șeful Casei Albe făcea anunțul și a avut în vizor ținte precise. Armata americană a fost asistată în această acțiune de forțele britanice și franceze, transmite Digi24.

Televiziunea de la Damasc spune că trei civili ar fi fost răniți în urma atacului, scrie CNN.

Tot mai multe informații care vin dinspre Damasc spun că guvernul sirian pretinde că a fost capabil să „anihileze” loviturile aeriene ale aliaților atât la Damasc, cât și la Homs, grație unor avertizări transmise de Rusia. De asemenea, Siria susține că a putut să doboare o treime din cele aproximativ 30 de rachete trase asupra teritoriului său.

Potrivit unui oficial sirian, bazele militare siriene fuseseră evacuate cu două zile în urmă.

Atacul, care a început la ora 21:00, ora SUA (4:00, ora Republicii Moldova), a încetat, a anunțat Pentagonul, care a spus că deocamdată nu are în vedere noi raiduri.

Potrivit unor oficiali citați de BBC, s-au folosit rachete Tomahawk.  Atacul a durat aproximativ o oră. Potrivit CNN, care citează surse militare, la atac au participat cel puțin o navă americană poziționată în Marea Roșie, dar și bombardiere de tip B-1. Televiziunea siriană de stat susține că apărarea antiaeriană a doborât mai mult de 12 rachete.

Într-un briefing la Pentagon, secretarul apărării James Mattis a justificat loviturile prin faptul că folosirea armelor chimice de către regimul sirian pune în pericol populația civilă, inclusiv cetățenii străini, iar Constituția americană prevede că cetățenii americani trebuie apărați pretutindeni.

A fost vorba de un atac asupra unor ținte multiple, în cooperare cu britanicii și francezii. Au fost lovite un centru științific de cercetare din Damasc unde, potrivit americanilor, se dezvoltau arme chimice, dar și biologice, un depozit cu arme chimice de la vest de Homs, unde era depozitat inclusiv gaz sarin, iar o a treia facilitate, din apropierea celei de-a doua ținte, adăpostea un depozit de arme chimice, dar și un centru de comandă.

Nu sunt informații deocamdată în privința unor eventuale pierderi de partea americană.

Legătura cu rușii s-a menținut prin intermediul canalelor tradiționale.

Pentagonul se așteaptă la o campanie de dezinformare în orele și zilele următoare în legătură cu atacul occidentalilor și de aceea promite ca oficialii să comunice îndeaproape cu presa. Acest anunț făcut chiar de secretarul Mattis sugerează că Washingtonul se așteaptă la o reacție cât de rapidă și probabil dură din partea Rusiei.

Donald Trump a justificat acțiunea prin faptul că nu poate închide ochii la atacul sălbatic pe care președintele Bashar al-Assad l-a ordonat asupra propriului popor lipsit de apărare.

Potrivit CNN, s-au auzit explozii în zona capitalei siriene, Damasc, ceea ce ar putea însemna că sunt țintite depozite de arme chimice. Potrivit BBC, exploziile au fost auzite la est de Damasc.

Am ordonat forțelor armate ale Statelor Unite să lanseze lovituri de precizie asupra unor ținte asociate cu arsenalul de arme chimice ale dictatorului sirian Bashar al-Assad”, a anunțat Donald Trump la Casa Albă. El a precizat că forțele americane se coordonează în această acțiune cu Franța și Marea Britanie și a adăugat că scopul campaniei este să „determine o descurajare fermă a producerii, proliferării și folosirii armelor chimice”.
Răspunsul combinat american, britanic și francez la aceste atrocități va include toate instrumentele puterii noastre naționale – militare, economice și diplomatice”, a punctat președintele american. El a subliniat că atacurile vor continua până când folosirea armelor chimice de către regimul Assad ca înceta.
„Suntem pregătiți să susținem acest răspuns până când regimul sirian încetează să mai folosească agenți chimici care sunt interziși”, a spus Trump.

unimedia.info

Declaraţie de război. „Vor fi consecinţe”. Ameninţarea Rusiei după atacul SUA şi al aliaţilor în Siria, din această dimineaţă

Prima reacție a Rusiei la atacul occidental asupra Siriei: „Vor fi consecințe”

Atacurile din Siria vor avea consecinţe, avertizează Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington, precizând că Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa poartă întreaga responsabilitate pentru aceste acţiuni.

Declaraţii de război. Ameninţarea Rusiei după atacul SUA în Siria: „Vor avea consecinţe. SUA şi aliaţii poartă responsabilitatea”

„Cele mai sumbre temeri s-au adeverit. Avertismentele noastre au fost ignorate. Este aplicat un scenariu planificat. Suntem din nou ameninţaţi. Am avertizat că acţiunile de acest gen nu vor rămâne fără consecinţe. Întreaga responsabilitate pentru aceste acţiuni aparţine Washingtonului, Londrei şi Parisului. Insultarea preşedintelui Rusiei este inacceptabilă şi inadmisibilă”, afirmă ambasadorul rus.

„Statele Unite, care deţin cel mai mare arsenal chimic, nu au dreptul moral de a blama alte ţări”, a subliniat diplomatul rus.

MAE rus: Atacurile împotriva Siriei au avut loc chiar când ţara avea o şansă la un viitor paşnic