ŞTIREA ZILEI: „În holdingul sultanului Plahotniuc, porecla lui Igor Dodon este vizir”

igor-grigoriev

Igor Grigoriev, ex-viceprimar de Orhei şi fost şef al echipei electorale a lui Ilan Șor a făcut o serie de dezvăluiri despre realțiile dintre Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

„În holding, porecla lui Igor Dodon era vizir și așa și este. În timpurile Imperiului Otoman, vizirul era persoana care supraveghea din numele sultanului. Prin vizir se rezolvau toate problemele”, a declarat Igor Grigoriev, care în 2017 a primit azil politic în Spania.

Întrebat cum ar putea caracteriza relațiile dintre Vlad Plahotniuc și Igor Dodon, Igor Grigoriev a declarat că aceasta „erau bune, iar acum sunt și mai bune, pentru că ambilor le convine să prostească nu doar țara, dar și partenerii externi, Uniunea Europeană, aceeași Federație Rusă. Binomul există”.

În 2016, Gigoriev a oferit un interviu în care venise cu mai multe dezvăluiri despre situația politică din Republica Moldova, inclusiv cu critici la adresa președintelui, pe care îl numește „neconstituțional”. În interviu, Grigoriev dezvăluia faptul că electorala lui Igor Dodon pentru funcția de primar al Chișinăului în 2011 a fost finanțată de Ilan Șor și Veacleslav Platon.

În emisiune, Grigoriev a declarat că și Vlad Plahotniuc a contribuit financiar la campania electorală din 2011 a lui Dodon.

Igor Grigoriev intra în cercul restrâns de prieteni al lui Igor Dodon, potrivit spuselor sale. „Eram cu toții prieteni și eram împreună mereu, până în anul 2011, când ne-am despărțit din cauza ambițiilor și narcisismului său”.

Potrivit lui Grigoriev, la moment în țară sunt „trei președinți”: Vlad Plahotniuc, Igor Dodon și Andrian Candu.

Igor Grigoriev a mai adăugat că, după părerea lui, toți cei care au votat retragerea imunității parlamentare a lui Vlad Filat „sunt implicați în furtul miliardului, fie direct sau indirect. Este cert că toți acești deputați trebuie să ducă o responsabilitate, macăr morală”.

Sursa: Unimedia.info