ULTIMA ORĂ: Putin a recunoscut falsificarea masivă a alegerilor și și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Rusiei

Putin patria

Se pare că la demisia guvernatorului din regiunea Kemerovo Aman Tuleyev agenda de astăzi  nu se va limita.

Putin a emis o declarație în care a recunoscut falsificările masive în timpul numărării voturilor în timpul alegerilor prezidențiale și a anunțat că a dat ordin să renumere voturile.

Ca motiv pentru fraudă, Putin a numit excesele celor de pe teren de a cerşi favoarea guvernului federal . Angajații comisiilor locale electorale, dacă se confirmă faptul încălcărilor, precum și oficialii, pentru faptul de a obliga personalul instituțiilor să voteze corect, „președintele a promis să ceară demisia lor, iar în cazurile flagrante, să inițieze proceduri penale.

Renumărarea voturilor se va realiza cu participarea observatorilor internaționali și a reprezentanților opoziției. Printr-o cerere de asistență în monitorizarea redactării voturilor, Putin a făcut apel la OSCE și la o serie de organizații internaționale, precum și la toate partidele și organizațiile publice din Rusia.

Președintele și-a exprimat speranța că volumul de fraudă nu depășește 10%, ceea ce înseamnă un rezultat fundamental al alegerilor nu se va schimba, dar a menționat că, dacă renumărarea ar arăta că, în primul tur nimeni nu a reușit să câștige mai mult de 50% din voturi, inaugurarea va fi anulată și va fi al doilea tur de alegeri.

Putin a declarat că această decizie este un precedent important în istoria Rusiei, care ar trebui să consolideze bazele democrației și pentru a arăta lumii că Rusia este în curs de dezvoltare în direcția corectă și a instituțiilor democratice din țara noastră la fel de puternic ca și în Europa, care este considerat un model de libertate și democrație .

Acum trebuie să ne dăm seama ce poate fi asta – populism ieftin a luiPutin, care a făcut un gest  în fața întregii lumi și a publicului rus donând zece la sută din voturile de dragul imaginii „democrației din toate timpurile,“ sau Kremlinul de fapt, are frica de a pierde încrederea populației în organizarea  alegerilor  și încearcă să demonstreze prin toate mijloacele că democrația încă mai există în RUSIA.

Cu toate acestea, motivul pentru această decizie poate fi dublu – este și faptul de a consolida imaginea democrației, în special în ochii comunității internaționale, care este deosebit de important în lumina recentelor scandaluri – dar și încercarea de a aduce înapoi credința oamenilor în democrație, astfel încât puterea să poată continua jocul de-a alegerile , prelungind în aşa fel guvernarea partidului Rusia Unită și a echipei din Kremlin, care în viitorul apropiat va trebui să organizeze alegerea succesorului lui Putin.

Dar oricum, precedentul pare curios.

Și trebuie să recunoaștem că Putin a reușit din nou să facă o mișcare neașteptată și să joace cu anticipaţie. Felicităm toţi cititorii cu ziua de 1 APRILIE.

Sursa: kv-journal.su