Plahotniuc face jocul Moscovei! A fost arestat directorul Liceului Orizont din R. Moldova

Plahotniuc

Directorul general al Liceului Teoretic „Orizont” din Republica Moldova, Turgay Şen, a fost reţinut în Aeroportul din Chişinău, în timp ce pleca spre România, la o conferință. La reținere ar fi participat angajați ai SIS și PCCOCS, conform cotidianul.md.

Potrivit Maiei Sandu, autoritățile din Turcia au colaborat cu președintele Igor Dodon și șeful Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, pentru arestarea directorului liceului „Orizont”, Turgay Şen.

Lidera Partidului Acțiune li Solidaritate (PAS), Maia Sandu, cere stoparea intoxicării educației prin imixtiunea răzbunărilor politice, în contextul în care, spune ea, goana după adversarii politici și ideologici ai președintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan a ajuns și în Republica Moldova.

„Opriți intoxicarea educației prin imixtiunea răzbunărilor politice. Goana după adversarii politici și ideologici ai Președintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan a ajuns și în Moldova. Aici el și-a găsit niște parteneri de nădejde în abuzuri – Dodon și Plahotniuc, cu care a conspirat să-l aresteze pe Turgay Şen – directorul liceului Orizont”, scrie Sandu pe o rețea de socializare.

Potrivit liderei PAS, prin acest gest, autoritățile moldovenești nu doar au efectuat o comandă politică, ci au lovit în una dintre instituțiile de învățământ de succes din Republica Moldova, „deci au lovit în ce avem noi mai de preț – educația”.

În context, lidera PAS spune că acțiunea reprezintă o „persecuție politică” și cere autorităților să dea explicații urgente.

Plahotniuc face jocul Moscovei! A fost arestat directorul Liceului Orizont din R. Moldova