Istoria adevărată: De ce nu vor să recunoască că Preşedintele Israelului Shimon Peres, a mulţumit României şi poporului român pentru că “a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei”

shimon-peres

Romani, e timpul sa nu mai fim umiliti. Ajunge cu minciuna si cu mizeriile care le spun altii despre noi! E timpul sa luam atitudine si sa ne aparam valorile spirituale, culturale, istorice, etc pana nu va fi deja prea tarziu.

Zeci de ani de manipulare ai regimului totalitar comunist au facut din eroii patriei romane monstri si din adevaratii monstrii adusi calare pe tevile tancurilor rusesti au facut eroi. Mare parte din istoria neamului nostru este o minciuna a propagandei comuniste si de aceea dusmanii nostri, ai neamului romanesc, cauta cu inversunare s-o rastalmaceasca intru totul pentru a-si atinge alte scopuri murdare. Putine adevaruri incep sa iasa cateodata la lumina si acesta este unul dintre ele:

“Nu vom uita niciodata ca, in perioada cea mai intunecata a istoriei-perioada nazista, Romania a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei de aici, care au venit in Israel, au ajutat la construirea Israelului, dar, in acelasi timp, nu si-au uitat iubirea pentru Romania, si-au pastrat cultura romaneasca. Pentru aceasta, doresc sa multumesc poporului roman si sa ii spun ca aceasta este o prietenie care nu se va termina si care va continua multa vreme in viitor, nu doar in istorie”, a afirmat presedintele israelian, in timpul unei conferintei de presa la Palatul Cotroceni.

S-ar parea ca s-a ales praful de tot tam tam-ul facut de anumite cercuri antiromanesti in ultimii ani in legatura cu un asa zis ”antisemitism”al romanilor si cu soarta evreilor romani din timpul razboiului.
Sa adaugam ca declaratia presedintelui israelian vine dupa alte marturii date dupa razboi de seful Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania din timpul razboiului , Wilhelm Filderman si cele ale Rabinului Sef al cultului mozaic din Romania intre anii 1940-1947 ,declaratii prin care ambii multumeau cu emotie poporului roman si conducatorilor din acea vreme ,pentru a fi salvat evreii de lagarele de concentrare naziste,cu toate ca Hitler facea presiuni enorme asupra Romaniei, pentru ca aceasta sa ii predea Germaniei.

Ungaria s-a conformat atunci si a trimis in cuptoarele lagarelor de concentrare naziste aproape toti evreii, dar Romania, nu.

Biografia presedintelui Israelului Shimon Perez
Nascut : August 1923
Locul nasterii: Vishneva , Polonia
Nume la naştere: Shimon Persky

libris.ro
Ales preşedinte al Israelului în 2007, Shimon Peres a fost de trei ori prim-ministru în 1977 , 1984 – 86 , şi din nou 1995-96 .

Înainte de a ajunge presedinte,Perez era deja o figură cu state vechi in politica israeliana : el a emigrat în Palestina, din Polonia în 1934, şi a fost pus responsabil cu marina Israelului după Războiul de Independenţă israelian .

A servit în cadrul Ministerului Apărării şi a fost ales în 1959 la Knesset. Când Rabin a demisionat în 1977, Peres a servit în calitate de prim-ministru .

Ca prim-ministru, Peres a actionat in directia pacii cu Palestina şi a retras trupele israeliene din Liban. Ca Ministru al Afacerilor Externe, Peres a participat la negocierile de pace secrete în Norvegia , şi, ca urmare in 1994 a primit Premiul Nobel pentru Pace impreuna Yasser Arafat.

După asasinarea lui Ytzhak Rabin în 1995 , Peres a devenit din nou prim-ministru , dar a pierdut în alegerile din 1996 in favoarea lui Benjamin Netanyahu,

Peres a servit în aproape toate posturile de top civile în Israel şi, după un şir de eşecuri electorale, a fost ales la preşedinţia în iunie 2007, la vârsta de 83 de ani .

Sursa:

[1] cersipamantromanesc.wordpress.com