SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ANUL CENTENARULUI. În şedinţa din 28 martie 2018, în Parlamentul României se votează reînfiinţarea „Regiunii Mureş Autonome Maghiare”

Sigla SCMD

Comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor va dezbate în ședinta din 28 martie 2018, un proiect de lege privind autonomia teritorială a așa-zisului „ţinut secuiesc”.
Proiectul de lege, inițiat de deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György, propune revenirea la organizarea adminstrativă pe scaune. În fapt, este vorba despre o organizare statală, separată, de tip bantustan, cu un preşedinte, un parlament şi un guvern proprii și cu limba maghiară recunoscută ca limbă oficială, pe lângă limba română – informează Hotnews.
Astfel, potrivit proiectului, teritoriul regiunii autonome ar cuprinde actualele judeţe Covasna şi Harghita, precum şi parte din Mureş.
După ce deputatul UDMR a depus acest proiect, fiind unic iniţiator, liderii celor trei partide ale comunităţii ungurești din România, UDMR, PCM şi PPMT, au semnat la Cluj o Declaraţie comună prin care cer autonomie teritorială, locală şi culturală.
Comisia de administraţie, condusă de deputatul PNL Florin Roman, trebuie să dea un raport pe acest proiect, apoi va urma votul în plenul Camerei Deputaţilor, care este prima cameră sesizată. Senatul este decizional.
Se dă curs, astfel, Declarației de la Budapesta din 1989, semnată de oficialități ungare și trădători români. Iar, pentru ca batjocorirea Centenarului Unirii să fie completă, Guvernul ungar a alocat 30.000.000 Euro pentru ca ONG-urile iredentiste să organizeze, în toate orașele din centrul și vestul țării, marșuri „anti-Trianon” care se vor finaliza în 4 iunie, la Alba Iulia.
Ce a pregătit Guvernul României, în scopul contracarării? Distrugerea, în continuare, prin legislația „LOV”, a structurilor militare și a rezervei!

Honor et Patria! Vae Victis!

Departamentul Relații al SCMD

http://www.certitudinea.ro/articole/info/view/se-intamplA-in-anul-centenarului-marti-28-martie-2018-in-parlamentul-romaniei-se-voteaza-reinfiintarea-regiunii-mures-autonome-maghiare