De ce alegerile în Rusia lui PUTIN sunt o farsă ? Şi atunci de ce Donald Trump şi Angela Merkel au recunoscut alegerea lui Vladimir Putin în Rusia ?

Alexander RUSIN

Principalul rezultat al alegerilor, şi asta nu numai în weekendul trecut, ci în toate alegerile anterioare ale lui Putin și ale Rusiei Unite, este transformarea finală a acestor alegeri într-o farsă.

Alegerile au încetat în cele din urmă să fie alegeri.

Nimeni nu alege pe nimeni în timpul alegerilor, mersul la urne s-a transformat într-un ritual de închinare în fața puterii din partea unora și un ritual de protest al altora.

Unii merg la urne să voteze după principiul ” nu mai avem pentru altcineva vota”, adică sunt pur și simplu de acord cu ceea ce se întâmplă, un fel de vot de încredere pentru autorități. Alții merg să voteze după principiul „oricine,  numai nu Putin (Rusia Unită)” și, prin urmare, își exprimă votul de neîncredere în speranța că acest lucru va duce la ceva.

Guvernarea însăși, de aceste alegeri nu are nevoie demult timp , și ea s-a determinat ferm că  de acest drept ar trebui să beneficieze Rusia Unită și ortacii lui Putin, iar când Putin va  deveni inapt – Kremlinul va numi succesorul iar autoritățile n-au nevoie de popor pentru asta.

Alegerile însă încă mai au loc, pentru că Kremlinul încearcă să-și măsoare pasul cu  comunitatea occidentală, și avînd nu ultimul rol, deoarece  în această comunitate democrația este considerată forma cea mai bună de guvernare a statelor și țările nedemocratice sînt ținute   pe margine, altfel vorbind, pedepsite . De aceea,  Kremlinul este forțat  să organizeze alegeri sau mai degrabă să le imite.

Această combinație că alegerile sînt inutile în fond și  necesitatea de a le menține de dragul relațiilor cu Occidentul și păstrarea contractului social cu societatea rusă, care a apărut în anul 91 –  a dus la faptul că alegerile s-au transformat într-o farsă.

Este demn de remarcat faptul că nici oamenilor în cele mai multe cazuri nu le mai sunt necesare – aproximativ 40% din ei o lungă perioadă de timp nu merg la alegeri, și care merge – făcând asta mai mult probabil din inerție, deoarece pentru că este acceptat de toți, fiindcă așa trebuie, pentru că așa este corect și pentru că și ceilalți se duc , deoarece președintele a spus că ar trebui să meargă la vot.

Faptul că oamenii nu au nevoie de alegeri, în esență, s-a dovedit  faptul că marea majoritate nu citesc programele candidaților, nu discută despre platformele lor politice, nu se uită la dezbaterile și discursurile politice.

Majoritatea covârșitoare consideră alegerile tocmai ca o oportunitate de a exprima încrederea sau neîncrederea față de actualul guvern, pe baza satisfacției sau nemulțumirii față de realitate.

Deci, se pare că alegerile pentru acest popor nu mai sînt necesare în general, pentru că majoritatea ne vrea să aleagă pe nimeni .

Și chiar și acei care sunt în favoarea schimbării puterii și merg la urne pentru a-și exprima votul de neîncredere și  votează pentru altcineva , nu  pentru Putin – și lor aceste alegeri nu le sunt necesare.

Oponenților autorităților le-ar conveni mai mult referendumul, cînd ar putea să bifeze în colonița „neîncredere pentru autoritățile actuale.“ Dar un astfel de referendum nu este oportun pentru autorități, deoarece se va solda cu amenințarea  înfrângerii, cu amenințarea unei aprecieri colective.

Prin urmare, alegerile s-au dovedit a fi o farsă – nu sunt necesare pentru nimeni – nici pentru autorități, nici pentru susținătorii săi, nici măcar pentru  oponenții săi.

Alegerile sunt necesare întrun fel doar pentru autorități cu scopul de  a construi relații cu partenerii occidentali, deoarece este un lucru obișnuit să fie organizate alegeri în sistemul politic  occidental. Și, de asemenea, pentru că poporului i s-a promis democrația în 1991 și acum este cumva incomod să se recunoască că nu va mai fi democrație. Dar, și pentru că lumea s-a obișnuit cu asta. Poporul merge la aceste alegeri pentru că sunt obișnuiți cu acest ritual. Și, de asemenea, pentru că în țările dezvoltate se fac alegeri democratice, lumea trăiește cu  sentimentul că și Rusia, de asemenea, a devenit o țară dezvoltată. Merg la vot  pentru că vor să trăiască ca în occident.

Nici conducerea țării, nici poporul nu au cunoscut vreodată democrația, nu au fost educați în democrație și mulți nu o vor chiar.

De ce să ne mire faptul că alegerile  s-au transformat într-o farsă?

Mulți au fost educați de puterea  sovietică și acum încearcă să construiască democrația, dar numai pentru ca nimeni să nu-i alunge de la putere și să-i împiedice să construiască  democrația, și în rezultat au un sistem unipolar, Rusia Unită în locul PCUS și Lacul Cooperativ în locul Biroului Politic sau ceva de genul ăsta.

Nu va exista democrație în Rusia – nici acum, nici mai târziu.

Poporul rus nu are o astfel de tradiție – nu a fost în trecut și nu va fi în viitor.

Oricât de mulți oameni au încercat să introducă tradiția alegerilor în Rusia, nu s-a întâmplat asta niciodată.

Au venit la putere bolșevicii și au început să facă alegeri, dar curînd au înțeles că așa vor pierde puterea și au instaurat dictatura.

Elțin a venit la putere – ce a făcut el?  A tras cu tunul în Consiliul Suprem, adică în parlament, cel mai democratic dintre instituțiile puterii existente la acea vreme. Ce s-a întâmplat în continuare? În  96 la alegeri, Elțin aproape că a pierdut în fața lui Zyuganov sau mai degrabă a pierdut chiar, dar a decis că această putere este mai importantă decât democrația, așa că s-a declarat a fi câștigătorul. Ce s-a întâmplat pe urmă? În ajunul anului 2000, realizând riscul de a pierde alegerile au inventat operațiunea succesorul care a fost implementată cu succes cu ajutorul serviciilor secrete de informații.

Concluzia este simplă:

Nu au fost alegeri cu adevărat în Rusia,  și nici nu va exista!

Democrația cu alegeri directe este imposibilă  în Rusia din cauza lipsei tradițiilor democratice și a caracteristicilor culturale.

S-ar putea să fiu contrazis că în multe țări ale lumii există democrație, în care oamenii aleg puterea și trăiesc bine.

În multe țări ale lumii, democrația este, de asemenea, o imitație, doar mai calitativă, mai elaborată, nu atât de frauduloasă. Și oamenii trăiesc bine în alte țări, nu pentru că există democrație, ci pentru motive complet diferite.

De exemplu, în Statele Unite, în ultimii o sută de ani, puterea nu s- schimbat niciodată – doar reprezentanți ai aceluiași sistem, format din două partide – cel democrat și cel republican. Dar aceasta este exact anume un sistem și o singură putere. Democrația în Statele Unite este, de asemenea, în fond regizată, dar regia este foarte bună.

În Germania, după al doilea război mondial, CDU / CSU și toți cancelarii germani sunt reprezentanți ai aceaşi puteri . Apropo, Merkel conduce aproape la fel de mult ca şi Putin. În Japonia, după cel de-al Doilea Război Mondial, aproape toată vremea a condus un partid de 70 de ani. In Marea Britanie, dacă nu greşesc, oamenii nu aleg prim-ministrul – acolo îl aleg parlamentul și în parlament de două sute de ani stau aceleaşi partide care formează  sistemul de guvernare. În Franța, este o bucătărie politică ceva mai complexă, dar aceasta este specificitatea francezilor – în general, le place o bucătărie sofisticată, astfel că au o tradiție, dar esența este aceeași.

În esență, democrația în  sensul autentic și alegerile în care oamenii aleg cu adevărat pe cei mai buni reprezentanți ai lor și, în plus, sînt capabili să facă o alegere împotriva elitei – aşa ceva nu este în nici o țară mare.

https://kv-journal.su/content/zdes-vyborov-net