Diversiune împotriva poporului român în anul CENTENARUL. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” atacă memoria lui Miron Cristea, primului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

florian_institut-nkvd-gestapo

 

Imagini pentru Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel"

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” printr-un comunicat care jignește profund memoria istorica a poporului român, dar și Biserica Ortodoxă Română, îşi exprimă dezacordul faţă de editarea unui timbru în care este ilustrat Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, unul din cei care au contribuit fundamental la făurirea Marii Uniri, transmite Romanian Global News.

Într-un comunicat transmis luni AGERPRES, directorul general al Institutului, Alexandru Florian, solicită Romfilatelia „să revizuiască emisiunea de mărci poştale ‘Făuritori ai Marii Uniri (I)’, în conformitate cu valorile civice ale societăţii democrate”.

„Comunicatul de presă al Romfilatelia despre emisiunea de mărci portale „Făuritori ai Marii Uniri (I)” face menţiunea despre un timbru cu valoarea nominală de 2,50 lei ilustrat Miron Cristea. Institutul apreciază că Centenarul României Mari trebuie să fie anul promovării valorilor de înţelegere, dialog şi colaborare între majoritatea românească şi minorităţile etnice. În acest context, nu avem cum să ne explicăm faptul că Romfilatelia a recurs la editarea acestui timbru”, se arată în comunicatul Institutului „Elie Wiesel”.

Potrivit lui Alexandru Florian, „există două momente grave în activitatea publică a lui Miron Cristea, care au adus atingere atât României cât şi populaţiei evreieşti”: „Circulara nr. 2602/21.09.1916 împotriva României, „Noul duşman care râvneşte în chip atât de păcătos la ştirbirea şi stricarea hotarelor patriei noastre (Ungaria, n.n.)”. Menţionăm că în această perioadă a Primului Război Mondial, Miron Cristea era Episcopul Caransebeşului. În 1938, Guvernul prezidat de patriarhul Miron Cristea a elaborat metodologia de aplicare a Decretului-Lege nr. 169/21.01.1938 privind revizuirea cetăţeniei. În urma aplicării acestui Decret-Lege, 225.222 de evrei şi-au pierdut cetăţenia română, respectiv 36% din totalul populaţiei evreieşti”, precizează sursa citată.

De asemenea, directorul Institutului menţionează că un alt timbru îl reprezintă pe Vaida Voievod, „cel care în 1935 a militat să impună principiul „numerus valachicus” (numerus clausus) în administraţie”. „Acest demers a atras excluderea sa din PNŢ, iar în martie 1935 înfiinţează alături de alte grupuri de extremă dreapta „Frontul românesc””, se arată în comunicat.

Nu este prima oară cănd Alexandru Florian, utilizând autoritatea Institutului, prin interpretări înguste, scase din context, aruncă cu noroi în personalități ale Istoriei Naționale. Însă anul Cenenarului și relațiile excepționale pe care România le are cu Israel, ca și perspectivele acestor relații fac ca provocările cu iz extremist ale lui Florian să provoace reacții la extremiștii români și să inflameze o relație bună între cele doua state.

De ce o face Alexandru Florian? Cine îl pune și în ce slujba căror interese? Mai ales acum când salariile Institutului au crescut cu 100/100 în timp ce salariile din alte instituții de cercetare salariile sunt de mizerie…Salarii mari ca să jignească contribuabilul român…

România este se pare singurul stat care își plătește detractorii…chiar regește!

Așa că dacă vreți bani mulți, înjurați poporul român, istoria sa, iar Parlamentul vă mărește salariile.. Cu 100/100…!

http://www.rgnpress.ro/rgn_18/index.php?option=com_content&view=article&id=27259:2018-03-20-09-27-41&catid=49:cultura–culte&Itemid=74