De ce este necesară Unirea R. Moldova cu România. Putin a pornit un război geopolitic global împotriva R. Moldova. România e pregătită pentru Unire. Ce va face Republica Moldova ?

Putin R. Moldova

PNL este al doilea partid politic din România care declară, fără echivoc , că România este gata să primească Basrabia la pieptu-i.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la finalul întâlnirii cu delegaţia aleşilor locali unionişti din Republica Moldova:„PNL, aşa cum a fost în urmă cu 100 de ani partidul care a susţinut Marea Unire, susţine şi astăzi unirea. Chiar dacă nu există plan sau o strategie care să fie împărtăşită de toţi oamenii care fac politică în România, eu sunt convins că România este pregătită pentru această unire. În ceea ce priveşte gândurile noastre acţionăm prin toate posibilităţile legale şi constituționale pe care le avem”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre o posibilă unire cu Republica Moldova, Orban a afirmat că poziţia preşedintelui este cunoscută.

„Cunoaşteţi poziţiile preşedintelui prin care a spus acelaşi lucru pe care l-am spus şi eu, anume că decizia în ultimă instanţă se va lua în Basarabia. Noi suntem pregătiţi atunci când basarabenii vor fi pregătiţi pentru actul marii uniri”, a precizat Orban.

Este cunoscută poziția partidului, condus de președintele Băsescu. El a fost acela care l-a luat cu el la Vilnius pe Dorin Chirtoacă, primarul de Chișinău și a declarat că Unirea trebuie să fie următorul proiect de țară după semnarea acordului de asociere dintre R.M. și UE.

646x404

Nu-l aud deocamdată pe senatorul-comsomolist din România, pe nume Ivan Gadârcă să lanseze măcar o inițiativă ALDE. Nu are voie de la Tăriceanu? De ce? Doar președintele PSD, Liviu Dragnea a vorbit direct că Unirea este obiectivul membrilor partidului său. Iată ce a declarat recent, la ultimul congres al PSD.

“Vreau doar să spun că avem în vedere să discutăm în coaliţie şi să transmitem guvernului despre posibilitatea acordării unui sprijin financiar în această vară pentru categorii cu venituri mici şi foarte mici din Republica Moldova. Sper să găsească o soluţie guvernul la acest lucru”.

De asemenea, la capitolul relaţiilor cu Republica Moldova, liderul social-democrat a subliniat un anumit aspect: „Trebuie să vorbim de apropierea faţă de România”.

“Sigur că vrem să-i ajutăm să se integreze în UE, dar nu cumva vrem să-i ajutăm să se apropie şi de noi, de români, de fraţii lor, de România? Vom dezvolta relaţiile economice şi sociale, ele sunt pe masa Guvernului şi, din câte ştiu, sunt în curs de aprobare în diverse domenii”, a adăugat Liviu Dragnea.

Acum să revenim la oile noastre, metaforic vorbind. Vineri președintele fracțiunii PL din parlament, președinele PL, Mihai Ghimpu, i-a acuzat pe cei de la guvernare că vor să le fie doar lor bine, iar poporul să flămânzească la fel ca înainte, să fie furat. Pentru aceasta PD și Plahotniuc-Dodon au nevoie de R.M. Altfel nu se poate explica de ce finul lui Plahotniuc, mai marele pe Parlament, nu a acceptat să fie organizată  o sesiune specială în data de 27 martie, ziua Unirii Basarabiei cu patria-mamă.

Problema în cauză nu este discutată la televiziunile din R.M. care sunt controlate de către Plahotniuc, Dodon și A. Năstase. Îmi pare rău să o spun, dar liderul DA, la fel ca și Maia Sandu încă nu au înțeles că Putin a pornit un război geopolitic global împotriva noastră pe care nu-l vom putea câștiga altfel decât unindu-ne.

După alegerile de astăzi Puitin va deveni un dictator cu actele în regulă. În Rusia el este susținut de o majoritate absolută care consideră că imperiul trebuie reclădit.

Dodon e cel mai periculos specimen din cohorta celor care-i fac jocurile. Nu ne putem permite ca el și Plahotniuc să câștige alegerile. Asta ar însemna prăbușirea neamului într-un nou ev Negru.

Ghimpu a suportat  actele de înaltă și mișelească trădare ale lui Plahotniuc care nu a vrut să respecte recomandările Comisiei de la Veneția, deși nu el al fost la Bruxelles să pună obrazul pentru o nouă coaliție. Plahotniuc știe că pentru acest gest va plăti scump. UE nu-l va ierta.

Ghimpu, însă, fiind perfect conștient de gravitatea situației în care ne aflăm, a declarat că este gata să-i ierte toate Păcatele lui Plahotniuc dacă acesta semnează la fel ca și PL actul Unirii. Căci, totul trebuie să pornească de aici, din Basarabia. Iar Plahotniuc nu e orb ca să nu vadă că de el depinde totul. Actul Unirii poate fi semnat chiar pe 27 martie 2018 pentru a nu-i permite lui Putin să intre cu tancurile în Găgăuzia.

Ar fi un act de mare curaj și responsabilitate în fața poporului. În țară de la noi aceasta se așteaptă chiar dacă Diacov a afirmat că nimeni dintre politicienii români nu i-a spus că vrea Unirea. I-am adus exemple. Credeți că le vede? Nu. El este tartorul democrat care joacă rolul de talaghir. E timpul ca talaghirul de onoare al PD să fie dus la metal uzat.

VASILE GROZAVU

România e pregătită pentru Unire. Ce va face Republica Moldova ?

100 de reprezentanți ai administrației locale din Republica Moldova care au semnat Declarațiile de Unire cu România au început de duminică seria de consultări cu partidele politice de la București pe tema soluției pentru Republica Moldova. Astfel, primari și consilieri care și-au exprimat dorința de Reîntregire cu Țara prin votul majoritar în Consiliile Locale au avut în Capitală întrevederi cu conducerea partidelor politice.
Conjugarea eforturilor din partea tuturor formațiunilor politice, dincolo de disputele partinice și de acumularea capitalului electoral, spre realizarea unității naționale, crearea unui spațiu mediatic și cultural comun, crearea spațiului economic comun, urgentarea interconectării celor două sisteme energetice, ajustarea reglementărilor raionale şi locale din Republica Moldova cu reglementările judeţene şi locale din România sunt câteva dintre aspectele abordate în cadrul discuțiilor purtate de aleșii locali din Republica Moldova și reprezentanții partidelor politice din România. De asemenea, toți liderii politici au fost invitați să participe pe 25 martie, la Marea Adunare Centenară de la Chișinău, care va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, de la ora 12:00, în contextul Centenarului Unirii Basarabiei cu România.
Consultările cu formațiunile politice vor continua și pe parcursul săptămânii viitoare.


Președinte PNL din România, Ludovic Orban, la întrevederea cu primarii unioniști: „România e pregătită pentru Unire”

„Toate forțele politice și oamenii politici din România trebuie să-și asume obiectivul de reîntregire națională”. Declarația aparține președintelui PNL, Ludovic Orban după întrevederea cu aleşii locali unionişti din Republica Moldova, care au votat Declarații de Unire cu România.

„Mi s-a făcut o mare bucurie să putem primi reprezentanții autorităților locale, care și-au declarat clar susținerea pentru proiectul Unirii cu România în acest an simbolic în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Acești primari au dat dovadă de un curaj foarte mare, de un patriotism remarcabil și de o responsabilitate față de cetățenii comunităților pe care le conduc, arătându-le clar drumul care poate permite românilor din Basarabia să fie alături de frații lor”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, președintele PNL a precizat că va încuraja aleșii locali din România să se înfrățească cu localități de Republica Moldova și să implementeze proiecte concrete de dezvoltare a comunităților locale din Republica Moldova. „Noi suntem gata de Unire în orice moment și suntem cu brațele deschise. România are datoria să facă mult mai mult pentru Basarabia”, a conchis Ludovic Orban.
În același timp, primarii din Republica Moldova au cerut autorităților din România să depună toate eforturile necesare pentru ca reîntregirea țării să fie înfăptuită cât mai curând.

„Istoria nu poate fi falsificată. Să nu permitem mancurților și trădătorilor să ne dezbine și să ne spună că avem o altă istorie”, a declarat primarul satului Măgurele din raionul Ungheni, Sergiu Bodrug.
„Ne dorim ca anul 2018 să fie Anul Unirii. Dacă politicienii de la Chiținău ezită, atunci dorim ca Parlamentul de la București să adopte Declarația de Unire. Doar fiind uniți, vom fi o țară puternică”, a declarat Ion Rabacu, primarul comunei Negurenii Vechi din Ungheni.
La eveniment a fost prezent și președintele UNIREA – ODIP, Vlad Bilețchi. „În cadrul întrevederii, s-a discutat despre cele 27 de posturi TV finanțate de Rusia care mint în fiecare zi și promovează antipatia și ura față de tot ce e românesc. În același timp, România demonstrează zilnic că sângele apă nu se face și contribuie prin proiecte concrete la dezvoltarea celui de-al doilea stat românesc. Iar pe 25 martie, toată suflarea românească va fi în Piața Marii Adunări Naționale pentru a scrie istorie”, a declarat Vlad Bilețchi.

Primarii unioniști din Republica Moldova vor avea întrevederi astăzi și cu reprezentanții altor partide politice din România.

Menționăm că de pe 23 ianuarie 2018 până în prezent, 116 localități și 4 raioane din Republica Moldova au semnat Declarații de Unire cu România.