ALERTĂ MAXIMĂ: Contrabandă cu femei din R. Moldova în Israel

Israel femei

Șase persoane au fost acuzate la Tel Aviv pentru că au condus o reţea de trafic uman care a introdus contrabandă cu femeile din fosta Uniune Sovietică în Israel pentru prostituție. Inculpații au fost acuzați de proxenetism și supunerea femeilor la sclavie prin amenințări și extorcare.
Doi inculpați, Christina Fiuso, în vârstă de 35 de ani, și Arthur Barons, în vârstă de 32 de ani, au conspirat în iulie 2017 să aducă femei în Israel și să-i forțeze să fie prostituate, afirmă rechizitoriul. Într-o anumită etapă, li s-au alăturat Angela Gorgov, în vârstă de 25 de ani, și împreună au căutat victime potrivite. Ei au înființat un birou, condus de Sami Adiban, 52 de ani, și de Stanislav Gerdel, 51 de ani, sub nume false precum Rio, Maxim, de Luxe și Top 10, care au publicat anunțuri pe diverse site-uri ale unor femei parțial nude.
Al șaselea inculpat, Leonid Giler, în vârstă de 43 de ani, a lucrat ca șofer pentru femei și a ajutat la conducerea biroului.
Rechizitoriul declară că una dintre prostituatele care lucrau pentru reţea era o rudă a lui Fiuso, care locuia în Moldova. Fiuso și Baronii i-au cumpărat biletul de avion, au luat-o de la aeroportul din Israel și au dus-o într-un apartament și „au angajat-o” în biroul lor. La început, ei au luat  toți banii pe care i-au primit de la clienți, iar la un moment dat aproximativ 60% din bani.
Rechizitoriul relatează povestile a șase femei care au fost atrase în Israel în circumstanțe similare din Ucraina, Rusia și Moldova.
Una dintre femei a spus că „biroul” funcționează 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, iar femeile au fost nevoite să ofere servicii sexuale ore întregi, în special în apartamente și camere de hotel din Tel Aviv și Bat Yam. Inculpații au cerut să aibă relații sexuale cu clienții chiar și atunci când aveau menstruaţie și să cumpere contraceptive pe cheltuiala proprie.
Una dintre femei a fost obligată să-şi vopsească părul blond, pentru a atrage mai mulți clienți.
Fiuso și Gorgov au negat acuzațiile când au fost canchetate de poliție, fiecare susținând că  a fost angajată ca prostituată de câteva luni de către Barons și Giler.
„Inculpații au conspirat să le facă pe femei să-și părăsească țara de origine pentru a lucra ca prostituate în Israel și și-au îndeplinit planurile”, a declarat procuratura la Tribunalul Districtual din Tel Aviv. Procurorul a cerut să păstreze pârâții în custodie până la sfârșitul procedurilor legale, de teama că, dacă ar fi eliberați, vor continua să efectueze infracțiuni similare.

https://www.haaretz.com/israel-news/six-charged-with-human-trafficking-pimping-in-tel-aviv-bat-yam-1.5866890