O ÎNTREBARE pentru comunistul Voronin: De ce bunelul DVStră Isidor Sîrbu, auzind că Armata Sovietică a trecut Nistrul, simțindu-se sub pericol de moarte a luat-o pe mezina din cei șase copii (sora mamei DVStră), a lăsat familia și a fugit în România ?

Voronin

O întrebare pentru Vladimir Voronin, Preşedintele Comuniştilor din R. Moldova

IVAN DIACOV: DOMNULE VORONIN ! Dacă susțineți ipoteza că în perioada,cînd teritoriul Moldovei dintre Prut și Nistru era în componența României basarabenii au fost supuși genocidului și discriminării de ce bunelul DVStră Isidor Sîrbu, auzind că Armata Sovietică a trecut Nistrul, simțindu-se sub pericol de moarte a luat-o pe mezina din cei șase copii (sora mamei DVStră), a lăsat familia și a fugit în România ?
Oare nu cumva acest fapt a slujit motiv pentru ca KGB-ul să Vă șantajeze ? Cum explicați,că cu o astfel de caracteristică ați deținut posturi de conducere în organele de partid și sovietice ?
Poate vă pocăiți măcar în al 80-le-a an ?

ANDREI STRÂMBEANU: Da, pentru animale ca… pentru hoți ca… pentru inculți și mincinoși ca… a fost genocid. De la Burebista încoace nici un regim de pe teritoriul actualei Românii n-a organizat special foametea cum au procedat comuniștii în 1946-47, nu s-a mâncat om pe om, n-au fost deportări a mii de oameni la Polul Nord, n-a fost cretinizat poporul. Oamenii credeau în Dumnezeu, se duceau la mormintele strămoșilor. Dumneata, tovarășe Voronin, nu te poți duce în Transnistria să vezi mormintele părinților. De ce nu scrii despre asta? Comunismul vostru a căzut din cauza că sunteți mincinoși, criminali, corupți, îi aveți pe toți de proști. Viața dumitale este un mare eșec!

NINA DUMITRAŞ: Astazi, cind lumea este foarte bine informata,sau deschis arhivele despre adevarul istoric al Neamului,este greu sa intelegi aceste aiureli si minciuni ticaloase a tov.Voronin si aliatilor sai…Este umilitor, ca in zilele noaste sa continui cu inventiile sovietice…,cind toata lumea stie ca mai mare genocid si rusificare fortata ca sovieticii in Basarabia, nu a facut nimeni..

VIDEO Vladimir Voronin: Perioada în care am fost parte a României a însemnat un genocid social, nimicirea poporului moldovenesc 

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a încercat să explice de ce Republica Moldova nu mai are nevoie de a intra în componenţa României. Ex-preşedintele ţării afirmă că perioada în care Basarabia a fost parte a României Mari a însemnat pentru teritoriul dintre Prut şi Nistru un genocid social, fiindcă românii ar fi încercat să distrugă poporul moldovenesc în tot acest timp.

„Noi cu dumneavoastră foarte bine ştim că perioada în care Moldova era parte a României, între 1918 – 1940 sau mai ales între 1941 – 1944, era perioada unui genocid, nimicirea poporului moldovenesc, degradare social-economică”, a declarat Vladimir Voronin sâmbătă, 10 martie, în cadrul unei plenare a comuniştilor pe subiectul „Unionismul – ameninţarea asupra independenţei şi a statului Republica Moldova”. Preşedintele comuniştilor a spus că „există şi o statistică oficială şocantă, era vremea unei dictaturi a jandarmeriei, aveau loc hoţii şi intimidarea creştinilor, dezrădăcinarea fără milă a poporului moldovenesc şi a limbii sale, tradiţiilor, culturii”. „În Regatul României, moldovenii au ajuns să fie cetăţeni de mâna a doua, săraci, fără drepturi”, a adăugat fostul şef de stat.

adevărul.md