ULTIMA ORĂ: La Sadova, satul de baștină a lui Dodon, s-a semnat declarația de Unire cu România. BRAVO, români de la SADOVA!

Dodon Basescu

În dimineața zilei de sâmbătă, locuitorii orașului Sadova discută despre semnarea declarației de Unire cu România. Prezenți la eveniment sute de localnici discută pe voci aprinse subiectul dat.

UPDATE 12:12 La Sadova s-a semnat Declaraţia de Unire cu România. Documentul a fost semnat de primarul Vladimir Susarenco, de consilieri şi de localnici.

Menționăm că, până în prezent peste o sută de localități din țară au semnat o declarație simbolică de Unire cu România. În același timp, alte peste o sută de localități au semnat declarații pro-statalitate și anti-unire, printre ele se numără și satul Sadova, localitatea de baștină al șefului statului.

Amintim că, Igor Dodon a anunțat că se va adresa Organizației Națiunilor Unite și Consiliului Europei cu o scrisoare oficială cu privire la acțiunile României, pe care președintele le consideră „riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova”.

„Prin poziția majorității membrilor Consiliului Suprem de Securitate, condamnăm acțiunile întreprinse de primari, aleși locali și autorități de chemare la lichidarea statalității Republicii Moldova. Consiliul condamnă și propune modificarea legislației penale pentru a include prevederi clare de răspundere penală pentru astfel de acțiuni”, a spus Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate din 7 martie curent.

Sursa: TV8

Gest istoric: satul în care s-a născut Igor Dodon a votat astăzi Unirea cu România

Acest lucru s-a întâmplat după ce reprezentanţii comunei au întrebat fiecare cetăţean şi majoritatea a decis să aprobe declaraţia de unire cu România.

Satul Sadova a decis aşa cum alte peste 100 de localităţi din Republica Moldova au decis până la acest moment: UNIREA CU ROMÂNIA este singura şansă. Votul a fost dat astăzi, 10 martie 2018, de către reprezentanţii legali ai comunei, consilieri locali şi primarul localităţii, după ce fiecare cetăţean a fost consultat pe această temă. O minoritate s-a opus acestei declaraţii ce a fost aprobată astăzi în cadrul unei adunări săteşti la care au participat cetăţenii comunei. Fiecare a avut libertatea de a vorbi despre trecut, prezent şi viitor, iar viitorul nu poate fi decât împreună. Declaraţia de Unire a fost aprobată şi semnată şi de membri ai familiei Dodon, o parte din aceştia implicându-se în strângerea de semnături. Inclusiv cei alungaţi de sărăcie peste graniţe au fost puşi să voteze. Aceştia şi-au scanat votul şi el a fost trimis către reprezentanţii comunei. În acest timp în România, la Iaşi(unde au fost primiţi de primarul oraşului, cel care şi-a asumat să devină nu doar un primar al Iaşi-ului ci unul care să îi reprezinte pe toţi moldovenii, de pe ambele maluri de Prut) şi apoi în inima României, în Bistriţa-Năsăud, toţi primarii care au votat deja Unirea cu România au format o Adunare a localităţilor ce susţin Unirea cu România. Scopul comun şi unic declarat este ca împreună să facă toate demersurile legale pentru ca Declaraţiile să se transforme din unele politice în fapte concrete până la sfârşitul anului 2018. Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, şi primarul din Parcova, Marcel Snegur, au primit mandat pentru a duce la îndeplinire deciziile. La eveniment au participat primari din toate raioanele Republicii Moldova şi din toate partidele din Republica Moldova.

Adevărul.md