O întrebare către Ministerul Justiţiei, CEC şi Procuratura Generală: De ce protejaţi Partidul SHOR şi nu aplicaţi legea pentru corupere electorală ?

Magazine soaciale SHOR

ANDREI POPOV: Vai ce veste minunata ne aduce ziarul „Timpul” – „Magazinele sociale ale Partidului „SOR” si-au deschis usile pentru mamele cu multi copii”.

Am cateva intrebari punctuale catre Ministerul Justitiei, CEC si Procuratura Generala:
– „Care prevedere din ‘Legea privind partidele politice’ permite partidelor sa desfasoare activitati comerciale”?
– „Cand vor fi activate sanctiunile prevazute de norma legala pentru actiuni de corupere electorala?”
– „Cum vor fi raportate cheltuielile respective in rapoartele financiare obligatorii prezentate de partide semestrial si anual pana la 31 martie”? (Art. 29).
– „Care sunt sursele de finantare ale acestor activitati de anvergura de care, potrivit articolului, deja au beneficiat circa 100.000 perosane”?

Dar cea mai importanta si relevanta intrebare recomand jurnalistilor sa o adreseze la urmatorul briefing de marti:
– „Este adevarat ca primarii PDM din localitatile in care isi desfasoara activitatea gheretele si magazinele respective au fost – in mod expres – rugati de catre organele superioare de partid sa nu impiedice prestarea serviciilor „social-electorale” respective de catre un (cel putin formal) concurent politic”?

Magazinele sociale ale Partidului “ȘOR” și-au deschis ușile pentru mamele cu mulți copii

Timpul.md

Proiectul popular “Magazine Sociale” susținut de Partidul Politic “ȘOR” a oferit posibilitatea de a cumpăra alimente și bunuri esențiale la preț redus pentru o nouă categorie de cetățeni – mamele cu mulți copii și mamele singure. În conformitate cu inițiativa președintelui de partid, Ilan ȘOR, de la începutul lunii martie, toate magazinele sociale, inclusiv cele mobile care funcționează în țară în cadrul proiectului vor deservi mamele, care cresc trei sau mai mulți copii, precum și mamele care cresc copii singure.

Ilan ȘOR a declarat: «Considerăm că mamelor care cresc copii, în special celor cu trei sau mai mulți copii, precum și mamelor care sunt nevoite să-și crească copiii singure, le este extrem de dificil astăzi. Mulți oameni nu acordă atenție acestei categorii sociale. Dar noi înțelegem ce fel de muncă este să crești un copil. În opinia noastră, acest lucru este întotdeauna o faptă eroică față de societate. Mai ales în timpul nostru. Mai ales în cazul, în care sunt mulți copii sau mama prin voința sorții este neviotă să îi crească singură. Am decis să permitem mamelor să folosească magazinele noastre sociale.”

Cererile de primire a cardurilor sociale pentru utilizatorii de magazine sociale pot fi depuse de mame care se încadrează în categoria corespunzătoare, oriunde există oficii ale Partidului “ȘOR” sau unde operează Magazinele Sociale. Deținătorii de carduri vor putea să cumpere zilnic produse alimentare și produse esențiale la prețuri mai mici. Acest lucru, potrivit creatorilor proiectului, va oferi mamelor posibilitatea de a face economii zilnice, și, prin urmare, va ajuta această categorie în viața lor dificilă.

Reamintim că proiectul magazinelor sociale a fost lansat pentru prima dată în Orhei, imediat după victoria lui Ilan ȘOR la alegerile pentru funcția de primar al orașului. Timp de mai mulți ani, proiectul s-a extins la câteva zeci de magazine și gherete mobile care operează în diferite părți ale țării, inclusiv în capitală. Potrivit declarațiilor primarului de Orhei, Președinte al Partidului “ȘOR”, Ilan ȘOR, într-un timp scurt, numărul de magazine sociale staționare va fi extins la o sută, iar rețeaua va acoperi întreaga țară. Prima categorie, căreia l-i s-a acordat dreptul de a utiliza aceste magazine, au devenit persoanele în etate – pensionarii și veteranii. Conform diferitor estimări, în prezent, proiectul acoperă deja peste 100 de mii de utilizatori – cetățeni nevoiași care au posibilitatea de a economisi la cumpărarea produselor alimentare și bunurilor esențiale. Magazinele și gheretele mobile funcționează în Orhei, Chișinău, Călărași, Comrat, Taraclia, Ungheni, Criuleni, Telenești și alte câteva orașe și sate ale țării.

Sursa: Timpul.md