ŞTIRE-BOMBĂ: Plahotniuc pierde judecata în România

Porumboiu Plahotniuc

Plahotniuc pierde judecata în România. Pentru că acolo nu e „justiție” ca în RM. Nu e să-i spui lui Costel sau Damir să sune la Buiucani, Apel sau Curtea Supremă și să scoată orice decizie, chiar cu data din urmă, fără citații, printr-un bespredel judecătoresc nemaipomenit. Așa am aflat și noi că unele dosare au și fost „rezolvate”. Așa Pahanu’ și avocatul lui Nagacevschi „câștigă” dosarele

Verdict final în procesul dintre afaceristul român Adrian Porumboiu și Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat și unul din cei mai controversați oameni de afaceri din Republica Moldova.
Ceea ce părea o afacere de succes între doi multimilionari s-a transformat într-un mare scandal. Iar părțile care băteau palma în 2015 au ajuns la tribunal. Este vorba de omul de afaceri Adrian Porumboiu și de Vladimir Plahotniuc, al căror business în comun a eșuat. Cei doi au aruncat vina unul pe celălalt, iar instanța a decis că fostul patron al echipei FC Vaslui are dreptate, scrie Cancan.

Plahotniuc a cerut ca Adrian Porumboiu să nu îi mai rostească numele niciodată, dar instanța i-a respins cererea. În 2015 Porumboiu și-a vândut mai multe firme unei companii și a declarat că este convins că în spatele tranzacției se află oligarhul moldovean.

Ca urmare, Plahotniuc l-a acționat în judecată și a declarat în solicitare că omul de afaceri român l-ar fi ameninţat printr-o scrisoare, dar şi telefonic, prin intermediul avocaţilor, cu denunţarea penală. La rândul său, Porumboiu susţine că nu s-a întâlnit niciodată cu Plahotniuc şi că i-a rostit numele o singură dată, într-un interviu.

Porumboiu l-a acuzat pe oligarhul moldovean că ar sta în spatele companiei Trans Oil, care a achiziționat mai multe terenuri de la omul de afaceri român iar acum nu-și mai respectă angajamentele.

Adrian Porumboiu câștigă procesul cu Vladimir Plahotniuc