ŞTIRE-ŞOC: 64 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova dețin cetățenie română, dar Parlamentul Republicii Moldova a refuzat de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău

Parlamentul R. Moldova

Mai mult de jumătate din deputații de la Chișinău ar deține cetățenia României, însă, deși o dețin, aceștia au respins propunerea de a avea o ședință cămună cu Parlamentul de la București. Despre aceasta a anunțat deputatul român din partea Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Ora Bucureștiului de la 10 TV.

„O să vă dau informații în premieră. Cunosc motivele pentru care politicienii de la Chișinău una spun și alta fac, în sensul că au respins propunerea de a avea o ședință solemnă comună. Din rațiuni politice s-a întâmplat acest lucru, considerându-se că în R. Moldova au loc alegeri anul acesta, iar un asemenea gest patriotic pe unii i-ar putea afecta. Acesta este motivul pentru care cei din PD n-au vrut să se afișeze cu un asemenea mesaj în an electoral”, a declarat Tomac.

Curios este faptul că deși Parlamentul de la Chișinău a luat decizia de a nu participa la o ședință comună comună cu deputații de la Bucureși, 64 de parlamentari moldoveni dețin și cetățenie română.

„Ceea ce mi se pare ipocrit este următorul lucru: 64 de parlamentari de la Chișinău dețin și cetățenia română. 64 din 101 sunt cetățeni ai României, deci mai mult de jumătate +1 sunt cetățeni ai României. Dacă acești oameni ar fi cinstiți cu ei și ar vota la fel ca atunci când au depus jurământul, atunci n-ar fi existat nici o problemă”, a mai spus Eugen Tomac.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.