Ce sfaturi îi dă Premierul României, VIORICA DĂNCILĂ, Preşedintelui antiromân Igor Dodon al R. Moldova

Viorica Dancila

Prim-ministrul României, VIORICA DĂNCILĂ, a vorbit în exlusivitate la Chișinău despre retorica antiromânească adoptată de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Într-un interviu oferit, în exclusivitate, postului de televiziune TVR MOLDOVA, premierul României, Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă retorica pro-rusească a președintelui Dodon nu zdruncină relația România – Republica Moldova. Șeful Cabinetului de Miniștri de la București a răspuns.

VIORICA DĂNCILĂ, prim-ministrul României

Acolo unde există proiecte de colaborare pentru țară contează cel mai mult pentru cetățeni. Nu propriile păreri, cred că, sunt importante, ci ceea ce pot să facă împreună instituțiile de care depinde soarta cetățnilor într-o țară. Știu de declarațiile domnului președinte, dar eu cred că un președinte trebuie să fie un președinte al tuturor cetățenilor, și al celor care cred în altceva, au alte aspirații. Președintele este al tuturor și cred că asta ar trebui să fie abordarea. Nu vreau să dau sfaturi, dar eu cred că nu trebuie o abordare radicală nici pentru România, nici pentru cetățenii care cred în România. În fond, cetățenii sunt cei care judecă dacă trebuie să meargă de o parte sau de alta, iar singurul mode de a-și pune în aplicare pe care îl au este votul – este opțiunea cea mai democratică exprimare a unui cetățean. Nu vă ascund faptul că pentru mine este important ca Republica Moldova să meargă pe drumul pro-european.

În cadrul aceleași emisiuni, premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat că a propus autorităților de la Chișinău un eveniment pe Centenar în Parlamentul European, susținut de europarlamentarii români, tocmai pentru a arăta legătura între România și Republica Moldova, dar în același timp de a sublinia susținerea României pentru Republica Moldova pe calea europeană.

AUTOR: Liviu Damian