DECLARAŢIE-BOMBĂ: Evreii din mişcarea HABAD anunţă întreaga lume:, „Kremlinul este al nostru”

Putin Berl Lazar

Mass-media israeliană: Rabinul lui Putin este omul nostru în Kremlin

In timp ce Moscova este mândră de anexare Crimeei, organizația religioasă și socială evreiască Chabad poate spune pe bună dreptate, „Kremlinul este al nostru!“. Acest lucru este evidențiat prin publicarea în ediția israeliană a evreilor religioși.

In timpul domniei lui Putin CHABAD a înfăptuit o revoluție evreiască în Rusia, iinfluenţa rabinului Berel Lazar – trimisul Chabad Lubavitch la Moscova asupra președintelui Federației Ruse și a deciziilor sale este extrem de mare, scrie jurnalistul israelian Eilat Kagan, care a vorbit recent cu rabinul-șef al Rusiei, la reședința sa din Moscova.

Conținutul conversației a fost publicat pe cele două pagini  ale săptămânalului religios-sionist  „Olam Katan“ ( „Small World“), în ajunul sărbătorii Sukkot (03 octombrie).

Articolul se numeşte  „Omul nostru în Kremlin”, autorul textului principal, în special, spune:

„Una dintre cele mai izbitoare dovezi ale revoluției evreiești în  Rusia este cerința statutară a autorităților locale de a obliga pe toți elevii să viziteze Muzeul Evreiesc din Moscova …

Rabbi Berl Lazar este, de fapt, un apropiat al lui Putin  şi este cea mai puternică verigă de legătură între statul Israel și președintele rus …

Rabinul a încercat să-mi explice motivul iubirii și simpatiei fără precedent pe care el îl simte pentru Kremlin. El crede că evreii vor părăsi Rusia și se vor repatria în  Israel, cel mai probabil nu înainte de sosirea lui Mashiach „.

Anunțul articolului Eilat Kagan, în partea de sus a primei pagini a ziarului israelian (alături de titlu), pare mai mult decât elocvent: „Rabinul lui Putin. Rabinul-şef al Rusiei, cu un interviu cald într-o țară înghețată. ”

Faptul că Berl Lazăr este rabinul  lui Putin, judecând după textul articolului, aceasta nu este o exagerare jurnalistică, ci o realitate. Președintele Federației Ruse este conștient de istoria poporului evreu și înțelege „ce putere, are, frate” atunci când este vorba de poporul lui Israel.

Acest lucru este evidențiat, de exemplu, printr-un extras din interviu (cuvintele lui Berl Lazar):

„În timpul unei alte discuții cu președintele rus, eu stăteam deja la ușă, intenționând să plec, dar Putin m-a rugat să rămân.

„El m-a întrebat:” Spuneți-mi, care este secretul veșniciei poporului evreu? Cum poate fi faptul că cei mai vechi oameni din lume mai există în timpul nostru? N-a existat o națiune în lume care să treacă prin astfel de greutăţi ca evreii, dar care nu numai că a supraviețuit, dar și-ai păstrat puterea și statornicia „.

I-am spus lui Putin: „Aș vrea să răspundeți la această întrebare.”

Apoi elmi-a  spus: „Secretul este că poporul evreu are valori veșnice care nu se schimbă niciodată. Poruncile din Sinai şi Tora au fost date pentru totdeauna, iar evreii nu le-au abandonat niciodată.

Din cele mai vechi timpuri au existat multe popoare cu o cultură foarte puternică, dar nu toate au rezistat testului timpului.  S-au schimbat, s-au schimbat – până când au dispărut. Iudeii au rămas.

 

Potrivit publicaţiei GÂNDUL info ” Îngrijorarea cea mai puternică a liderilor evrei e resurecţia antisemitismului în Europa. Preşedintele înaltului forum evreiesc, dr. Moshe Vyacheslav Kantor (om de afaceri şi filantrop), i s-a plâns preşedintelui Putin: “Statistic, situaţia evreilor în Europa e cea mai rea de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi există perspectiva foarte serioasă a unui exod al evreilor din anumite părţi ale Europei”. Kantor a subliniat că mişcările de extremă dreapta “se înmulţesc ca ciupercile în Marea Britanie, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Suedia şi Italia”, iar atacurile contra evreilor se multiplică îngrijorător.

Putin a replicat, fără să stea pe gânduri: “În cazul acesta, lăsaţi-i pe evrei să vină la noi (…). În perioada sovietică au părăsit ţara, acum se pot întoarce”.
Declaraţia preşedintelui rus nu e una construită ad-hoc. Sunt cunoscute, în anii din urmă, relaţiile sale strânse pe care le cultivă cu comunitatea evreiască din propria ţară, nemaivorbind de prietenia cu Rabinul Şef  Berel Lazar, poreclit, tocmai din pricina strânselor legături cu Kremlinul, “Rabinul lui Putin”.
Rabbi Berel Lazar (în funcţie din anul 2000) are o cu totul altă politică decât predecesorul, un critic neobosit al regimului. Consideră că misiunea sa este să-şi protejeze comunitatea, evitând orice conflict cu stăpânirea.
Pe de altă parte, Putin combate nu de ieri de azi  antisemitismul. Dovadă că, în octombrie anul trecut, a iniţiat personal o lege, în vigoare astăzi, care interzice comentariile distorsionate şi extremiste la Sfânta Scriptură, izvor pentru propaganda antisemită.”

СМИ Израиля: раввин Путина – наш человек в Кремле