DIN LUMEA IUDAICĂ: STATUL ISRAEL ŞI ORGANIZAŢIA SIONISTĂ MONDIALĂ

Herzl

Statul Israel creat in 1948, a constituit coroana de lauri pusa pe fruntea Sionismului Mondial, triumful realizarii obiectivelor publicate de catre Theodor Herzl in cartea sa intitulata „Der Judenstaat” la sfarsitul secolului al XIX-lea. Premisele fundarii noului stat au fost asertiunile ca evreii din lume constituie un popor distinct cu o nationalitate distincta si ca atare el trebuia sa aiba un Stat Evreiesc spre a evita persecutia goimilor cu consecinta imediata a realizarii destinului moral si spiritual al „poporului ales”.
Premisele astfel enuntate nu puteau decat sa castige acordul sincer al oricarei fiinte umane decente. Caci, poate cineva ramane insensibil la suferinta produsa de desradacinarea unei natii intregi? Dupa cum fiecare stie, o concluzie corecta se bazeaza pe premise adevarate. In mod necesar deci, premisele false vor duce la concluzii incorecte.
In mod logic, astazi la aproape 40 de ani de la infiintarea noului stat evreiesc, ne-am asteptat ca Israelul sa inglobeze in cadrul granitelor sale „largite” cel putin doua treimi din populatia mondiala evreiasca de, sa zicem, 15 milioane. In realitate Diaspora evreiasca din Lumea Libera prefera confortul lumii goimilor in locul inflatiei si luptei fratricide din Israelul populat aproape in exclusivitate cu „refugiati” evrei din tarile comuniste. Acesti Ashkenazi formeaza patura conductoare privilegiata, suprapua Sefardimilor si evreilor orientali originari din Yemen si Etiopia.
Situatia este complicata de conflictul religios intern. Cheia explicatiei ne este data de Rabinul Amram Blan in „Jewish Journal” din 19 Aprilie 1974: „Noi in tara Sfanta ne gasim intr’o pozitie nefericita atat materiala cat si spirituala. Material, noi suntem inclusi impotriva vointei noastre intr’un stat nationalist independent etichetat evreiesc, a carui intreaga fundatie si mod de lucru este opus credintei noastre. Profetii ne-au avertizat asupra acestui fenomen doua mii de ani in urma. Statul [Israel -N.N. ] se afla de la constituire in stare de razboi si varsare de sange constanta… Privim inainte cu groaza la viitorul prezis de profetii nostrii pentu acest stat independent. Spiritual, noi suntem sub legile unor evrei lipsiti de credinta…”
Privind si noi la hoasul de astazi din Israel provocat de izbucnirea conflictului dintre evreii ortodocsi [religiosi] si majoritatea evreiasca ateista, trebuie sa-i dam dreptate rabinului Blau. Dupa ocuparea orasului Sfant Jerusalim -loc de intalnire a trei credinte: crestina, musulmana si iudaica- de catre trupele israeliene, ateistii sionisti s’au grabit sa introduca si acolo otrava depravarii si prostitutiei. Evreii religiosi au dat foc la reclamele cu femiei nude in semn de protest fata de desecrarea orasului Sfant. Ateistii evrei au retaliat imediat dand foc la sinagogi, si pictand svastici pe templele iudaice. Si asta intr’un stat parazitar ce supravietuieste din miliardele de dolari „donati” de America din taxele cetatenilor ei. Dar cum de este posibilca miliarde de dolari sa fie „daruite” sub forma de „ajutor” fara ca nimeni sa nu indrazneasca sa ridice o obiectie in timp ce comparativ, o infima suma de 100 de milioane de dolari destinati luptatorilor anticomunisti din Nicaragua, este blocata de Congres in timp ce presa si televiziunea „libera” se straduiesc sa explice de ce nu trebuiesc trimisi acesti bani in suportul anticomunistilor. Raspunsul ni-l da LEGEA STATUSULUI votata de Knesset la 24 Ianuarie 1952. Conform acestei legi, Statul Israel actioneaza pe de o parte ca un guvern pentru cetatenii sai din Israel, pe de alta parte ca un nucleu al unei structuri globale ce va reprezenta pe evreii din Diaspora. Documentul afirma ca statul Israel este creatia intregului popor evreu si ca Organizatia Sionista Mondiala este insarcinata cu imigratia si cu proectele de integrare si repartizare. In contrast cu anii mandatului Britanic, relatia Guvern israelian-Organizatia Sionista Mondiala, este acum una de egalitate, impreuna formand un guvern Supranational. Bratul „lung” al Israelului il constituie deci Organizatia Sionista Mondiala care prevede caracterul absolut, dictatorial al conducerii organizatiei: „Instructiunile emise de orice autoritate superioara devin lege pentru autoritatile subordonate”.
Orice organizatie sionista este obligata sa accepte ordinele primite de sus odata cu aderarea sa la Organizatia Sionista Mondiala. In acest mod simbioza Israel-Sionism devine Centrul Miscarii Sioniste Mondiale cu influenta directa in toate colturile lumii populate de evrei, in mod special in lumea Vestului Liber.
Un alt aspect al acestui guvern supranational este relevat de catre „Legea Reintoarcerii” in Israel potrivit careia orice evreu din Diaspora detine o cetatenie latenta in Israel, cetatenie activata odata cu simpla intrare a unui evreu din Diaspora in Israel. Aceasta Lege pune problema dualitatii in cetatenie. Iudeii cauta sa obtina recunoasterea de catre legea internationala a drepturilor de cetatenie in Israel a evreilor din Diaspora in baza asertiunii ca Poporul Evreu din Lume constituie o nationalitate cu cetatenia deja existenta, dar latenta.
Raspunsul Secretarului de Stat american Phillips Talbot in 20 Aprilie 1964 a fost: „Trebuia sa fie clar ca Departamentul de Stat nu recunoaste conceptul de „Popor Evreu” drept un concept al legii internationale”.
Alt aspest unic al guvernului supranational Israel-organizatia Sionista Mondiala il constituie intentia declarata si planurile de lungi perspective de amestec si influentare a evreilor din Diaspora ce desigur sunt cetateni ai respectivelor tari. „Principiile de bza ale noului program al Guvernului Israelian” votate in 1965-1966 ilustreaza din plin aspectul descris.
Statul Israel nu a fost creat in scopul unui simplu Stat Conventional. Nu aceasta a fost intentia Sionismului Mondial si nici a mentorului sau Theodor Herz. Scopul Sionismului a fost crearea Statului Israel drept centru de propagare si inglobare a tuturor evreilor din lume.
David Ben Gurion, fostul presedinte al Israelului, descrie astfel relatia Stat-Miscare Sionista. „Statul Israel nu poate interveni in viata interna a comunitatilor evreiesti de peste hotare… Organizatia Sionaista este cea capabila de a atinge scopurile Statului Israel dincolo din hotarele sale”. Deci un rol de complementaritate si determinism in atingerea scopurilor Sioniste. Aceasta constituie cheia mobilizarii masive a presei si televiziunii, a finantei si fortei umane in aservirea intereselor Israelului.
Iata doar cateva din activitatile Consiliului Sionist American asa cum au fost ele raportate in 1970 de catre directorul Departamentului de Informatii Sionist:
-Citirea zilnica a presei, a publicatiilor negrilor, protestantilor si ale Bisericii Catolice, a altor reviste si a diferitelor carti ce apar zilnic.
-Identificarea atacurilor contra Israelului ori a Miscarii Sioniste si prepararea imediata a protestului si trimiterii lui editorului in cauza.
-Prepararea pozitiilor sioniste fata de problema refugiatilor arabi ori fata de problema antisemitismului si „recomandarea” acestor pozitii comunitatii evreiesti din zona.
-Stimularea vizitelor spre Israel, prepararea conferintelor internationale, accentuarea efortului de-a castiga prietenti printre religiile de baza crestine, aranjarea de interviuri ori „mese rotunde” la televiziune cu scopul de-a prezenta un punct de vedere simpatetic fata de Israel influentand astfel pozitia publicului american…
Lista activitatilor continua la nesfarsit.
Prezenta a peste sase milioane de evrei in orasele americane, ba chiar si in comunitatile rurale constituie forta necesara de actiune a Organizatiei Sioniste Mondiale. In plan mondial deasemenea nu exista tara mai mult sau mai putin dezvoltata fara o prezenta evreiasca si o conducere sionista. Principalele cotidiene sunt fie posedate de catre evrei, fie impantate cu editori principali si directori evrei. Controlul opiniei publice este aproape total. La fel in cadrul radio-televiziunii: CBS, RCA, NBC, sunt doar cateva din statiile ce influenteaza zilnic peste 200 de milioane de americani. Nu mai vorbim de casele de filme de la Hollywood ori in general aproape toate teatrele de arta din lume. Bancile si finatele americane: Goldman, Sachs, Kuhn, Loeb &Company etc., lista este prea lunga spre a descrie tentaculele nesfarsite ale puterii economice evreiesti. Si totul este controlat politic de catre Organizatia Sionista Mondiala- „bratul lung” al Israelului ce atinge orice evreu din orice comuntiate evreiasca din lume. Nu statul Israel ci guvernul supranational Israel-Organizatia Sionaista Mondiala formeaza astazi Statul Poporului Evreu din Lume cu Israelul ca centru al lui. Ba mai mult, Israelul nu ar fi fost creat la 18 Mai 1948 si nici nu ar fi supraveituit dupa aceea fara puterea si suportul Organizatiei Sioniste Mondiale ca parte a guvernului supranational amintit.
Dupa aceasta prezentare generala a fenomenului iudaic actual, in numerele urmatoare vom analiza separat activitatea celor doi parteneri ai guvernului supranational cu scopul de a prezenta cititorilor nostri o imagine mai clara a problemelor generate de acest guvern, precum si o intelegere mai profunda a mecanismului de actioanre a acestui organism bicefal raspnzator pentru succesul deplin al Miscarii Sioniste in avansarea idealului secular al lui Herzl.

Lupescu AUREL