De ce dosarul lui SHOR a fost transferat la Cahul ? De ce de furtul miliardului nu se ocupă procurori europeni şi americani ? De cine se tem judecătorii din R. Moldova ?

Şor judecatori

PUTIN şi JASMIN, soţia lui SHOR

путин жасмин звание вручение

Картинки по запросу Putin Jasmin

Potrivit postului TV8 Dosarul lui Ilan Sor a ajuns la Curtea de Apel Cahul și deja a fost repartizat judecătorilor. Cu toate acestea, magistrații de acolo vor începe examinarea abia peste aproape două luni. Între-timp, primul dosar de învinuire al primarului de Orhei, pornită încă în 2015, se prăfuiește prin birourile procurorilor.

În răspunsul oferit postului TV8, Curtea de Apel din Cahul anunță că prima ședință de judecată în „dosarul Șor” va avea loc pe 2 aprilie. Cauza va fi examinată de judecătorii Nina Veleva, Evghenii Dvurecenschii și președintele completului Vitalie Movilă. „Dosarul Șor” a ajuns la Cahul după ce la Curtea de Apel din Chișinău nu au mai rămas judecători compatibili cu dosarul primarului de Orhei.

În ceea ce privește primul dosar intentat pe numele lui Ilan Șor în mai 2015, acesta încă nu a ajuns pe masa judecătorilor. Atunci, Șor a fost reținut fiind suspectat de abuz în serviciu cu urmări grave, fiind în funcția de președinte al Consiliului de administrare al „Băncii de Economii”.

Ulterior, Șor a scăpat din izolator după ce s-a înscris în campania electorală pentru alegeri locale. Deși a trecut mai mult de 2 ani, dosarul nu a fost expediat în instanță, iar procurorii spun că încă nu au toate probele.

Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de pușcărie încă din luna iunie. El a fost recunoscut vinovat pentru cauzarea daunelor, înșelăciune sau abuz de încredere, precum și pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Cu toate acestea Șor este în libertate din motiv că sentința nu a fost una executorie, iar Șor va ajunge după gradii doar după ce se va expune și Curtea de Apel.

O întrebare pentru procurori şi judecători: De ce lui SHOR i se permite să plece în străinătate fiind condamnat de prima instanţă şi în calitate de primar să aibă acces la bugetul Orheiului şi la conturile sale din off-shoruri, iar averea lui acumulată prin escrocherii nici până astăzi nu este confiscată ?
Viorel Ţopa:
 Cred că ați auzit de „filmul lui Shor FURTUL SECOLULUI prezentat la TVC21” . Băiatul de mingi al lui Plahotniuc iarăși a fost folosit pentru porcării – se pare că îi place să fie “folosit” 🙂 Kroll-1 și Kroll-2 stabilesc clar cum a fost furat miliardul prin băncile și companiile lui Shor, iar tâlharul fabrică “kinouri”, conform cărora de furtul miliardului e vinovat oricine, numai nu el cu Plahotniuc (beneficiarul principal al jafului) 🙂

În această operă cinematografică de la GBC sunt mânjite mai multe nume, cu și fără treabă. Tam-nisam, a sclipit și numele meu. Oamenii care au idee de evoluțiile din BEM nu au nevoie de comentariile de mai jos. Pentru restul însă reamintesc:

― am fost președinte al BEM în perioada 1999-2001, 18 (optsprezece!) ani în urmă (*pe atunci povestitorul Shor era în clasa a șaptea, dacă nu a cumpărat și el atestatul la piață, așa ca stăpân-su). În perioada dată banca a fost ridicată de la capital negativ (-80m) la plus 200m, devenind instituția cu cei mai înalți indicatori de profitabilitate, prudență, calitate a portofoliului de credite, lichiditate și siguranță a depozitelor din sistemul bancar. Realizările au fost fixate în rapoartele auditelor internaționale și BNM, BEM fiind apreciată în 2001 ca cea mai bună bancă din regiune de către Banca Mondială. Dintr-un activ problematic (mort), banca s-a transformat într-un activ rentabil și scump al statului, și de aceea ATRACTIV pentru cercul de bandiți din jurul lui Voronin. Cu venirea acestuia la putere în 2001, mi-am dat demisia, respingând solii lui și solicitările lor pentru credite fără rambursare. După asta Voronin (prin Plahotniuc) și l-a instalat pe Gacichevici și au pornit furturile masive. Instituțiile internaționale apreciază anul 2007 ca începutul devalizării critice a BEM-ului. Furturile din perioadă lui Voronin (Plahotniuc) au adus banca la faliment, însă mulgerea băncii prin credite nerambursabile și furtul miliardului din Rezervele Naționale sunt crime SEPARATE, deși autorii “filmului” le amestecă intenționat(!) Acum Shor, în loc să povestească cui i-a transferat banii furați din Rezervele Naționale în 2014, aiurește cu “povestiri din copilărie” 🙂

„Filmul” lui Shor mizează pe un auditoriu absolut descreierat și amnezic, precum e cel care l-a votat „primar de Orhei”. Când zicem “filmul lui Shor”, bineînțeles, avem în vedere “filmul de la GBC plasat prin nemernicul lor de serviciu”.

Una e clar: de investigarea furtului miliardului trebuie să se ocupe procurori europeni și americani, și nicidecum nu șestiorcele lui Plahotniuc din procuratura moldovenească – complicii la tâlhărie nu se pot auto-investiga(!) Sarcina procuraturii acaparate este să-și protejeze stăpânul (pe Plahotniuc, beneficiarul principal al furtului miliardului), și nicidecum să caute miliardul(!)