De ce Vlad Plahotniuc şi Ilan Shor trebuie judecaţi pentru trădare de patrie ? Plahotniuc şi Ilan Shor au pus cruce pe integrarea europeană

Sor Plahotniuc 1

Jaful secolului, furtul miliardului a fost o lovitură aproape mortală dată sistemului bancar al R. Moldova. Acest atac raider a fost coordonat cu forţele secrete ale Federaţiei Ruse. De ce a fost realizată această diversiune? Pentru a compromite ideea europeană şi a deturna parcursul european al R. Moldova, a crea o mare revoltă în rândul populaţiei băştinaşe şi a aduce la putere forţele pro-ruse, blocând astfel integrarea europeană pentru o perioadă nedeterminată. Cine a realizat acest plan diabolic ? Cine l-a iniţiat ? ILAN SHOR şi prietenul său VLAD PLAHOTNIUC, corupându-l pe Vlad Filat, un politician fără principii morale. Evident că au fost implicaţi şi alţi actori politici, deputaţi, judecători, procurori etc.

Potrivit articolului din JURNAL.md  „Plahotniuc şi Ilan Shor au pus cruce pe integrarea european㔄 R.Moldova este Ţara tuturor posibilităţilor!” .

„Ţara tuturor posibilităţilor!” sau „Au furat mai mult decât valoarea bugetului ţării pe un an înreg”, aceste două realităţi dau titlul articolelor de pe site-ul german, Deutsche Welle în limba română. Adevărat şi trist. Cu justiţia compromisă, cu o mafie din ce în ce mai organizată, Republica Moldova nu arată deloc bine şi se pregăteşte pentru o lungă şi imprevizibilă recesiune economică. Nu va mai trece mult timp şi leul moldovenesc va lua urma rublei ruseşti.

Să fi pus Rusia, din nou stăpânire pe mica şi stearşa republică, cum se tot întreabă analiştii politici pe la emisiuni? Sau mai degrabă, nu i-a dat drumul niciodată, ca să pună din nou mâna pe ea acum?

Situaţia trebuie analizată calm şi atent. Nu am fost niciodată adeptul campaniilor lui Sergiu Mocanu, autoproclamat lider în lupta cu mafia, însă cred tot mai tare, că Republica Moldova, este un mic stat mafiot de tip rusesc. Termenul italian, MAFIA, s-a extins în toată lumea şi se defineşte  drept „o asociaţie teroristă secretă care deobicei practică şantajul şi asasinatul,  care reprezintă un grup de persoane ce îşi apără reciproc interesele, fiind legate între ele prin preocupări comune”. Câte din toate acestea le-au făcut unii dintre democraţi? După o scurtă analiză parcă definiţia mafiei caracterizează în mod exact Partidul Democrat din Moldova cu liderul său dubios Vlad Plahotniuc.

Aici toţi cei care constituie grupările de interese fără de lege, seamănă foarte mult prin comportament cu bandele locale din Rusia. Nu este o poveste de propagandă la adresa Rusiei, toţi ştiu că există legături foarte strânse între afaceriştii moldoveni şi oligarhii ruşi. Drept urmare, banii din băncile Rep. Moldova sunt livraţi în Rusia, iar ruşii spală bani în Republica Moldova prin sistemul judecătoresc moldovenesc. George Scarlat, fost diplomat în Republica Moldova, a povestit recent despre un mare litigiu între Rusia şi Statele Unite ale Americii, în care este implicată şi Republica Moldova. Este vorba de aşa numita listă Magniţki, un caz în care ruşii au furat banii unui afacerist american gata să investească la ei în ţară şi, împreună cu avocatul Magniţki, au spălat în anul 2014 banii respectivi în Republica Moldova. Era vorba de o sumă ce ajungea la 20 de miliarde de dolari, aproximativ de 3,5 ori mai mult decât PIB-ul Republicii Moldova.

Acest caz ne demonstrează cu vârf unde s-a ajuns în Republica Moldova. Se calcă pe aceleaşi urme ca şi-n cazul Ucrainei înainte de Maidan. În timp ce televiziunile lui Plahotniuc strigă toată ziua că stâlpii cumpăraţi de primarul general Dorin Chirtoacă sunt prea scumpi, ministerul economiei şi cel al finanţelor împreună cu cei de la justiţie, spăla miliarde, banii murdari ai oligarhilor ruşi. Atunci de ce oare ne mirăm de dispariţia miliardului de la Banca de Economii. Dacă oamenii simpli nu sunt deranjaţi, nu înţeleg şi nici nu vor să înţeleagă că se fură ca-n codru din munca lor, atunci de ce să ne tot deranjăm, stau şi mă întreb.

Unii membri ai acestui partid neocomunist au ajuns chiar să se mândrescă cu isprăvile şi avuţia patronului. Pe 13 ianuarie, anul curent, Organizaţia Teritorială PDM Bălţi, a publicat o ştire la ei pe site despre cei mai mari contribuabili la bugetul statului. Aceştia prezentau cu fast, citez: „în listă au fost incluse media holdingul General Media Group (Prime, Publica TV, 2Plus, Canal 3), controlat de Vladimir Plahotniuc, precum şi compania Dufremol a lui Ilan Shor, căruia îi aparţine reţeaua duty-free din Moldova”. Aceste nume spun tot, hoţii nici nu se mai eschivează să apară împreună, chiar se promovează, ca lumea să ştie cine conduce şi să se împace cu acest gând.

https://point.md/ro/noutati/social/plahotniuc-i-ilan-shor-au-pus-cruce-pe-integrarea-europeana