De ce DODON este Preşedintele unui stat hibrid, stat capturat ? De ce Dodon este un demagog ?

Kaliningrad 2

Preşedintele Igor Dodon a făcut nişte promisiuni electorale în 2016 şi una din acestea era să interzică unionismul şi să combată românismul. El a promis tare multe lucruri, dar nu a realizat nimic. Şi acum, pentru că suntem în ajun de campanie electorală, iată că Dodon şi-a amintit de promisiunile sale şi crede că poate stoarce profit politic pentru formaţiunea pe care o susţine, Partidul Socialiştilor, pornind o campanie împotriva unioniştilor. Asta deşi, adevăratele probleme ale ţării sunt altele: sărăcia şi corupţia, susţine directorul Asociaţiei pentru Democraţie Participativă, Igor Boţan.

„Dacă domnul Dodon la modul real se teme de unionişti şi de eventuala Unire, el trebuie să aibă în vedere că acest proces este unul de lungă durată, adică Domnia sa şi clasa politică, dacă chiar vor să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor aici, să-i facă pe cetăţeni să aibă o atitudine de loialitate mai înaltă faţă de acest stat, trebuie să-şi folosească atribuţiile pentru a convinge Rusia, de exemplu, să scoată embargoul împotriva produselor agricole ale Republicii Moldova. Marea problema este că ne promite să rezolve problemele Republicii Moldova, dar Domnia sa îşi rezolvă propriile probleme”, a spus directorul ADEPT.

Potrivit lui Boţan, duşmanii statalităţii sunt în altă parte, adică sărăcia şi corupţia.

„Exact acest lucru trebuie să-l avem în vedere, iar Constituţia este un document foarte bun, Constituţia, apropo, prevede posibilitatea ca cetăţenii acestui stat care, iată, e pe margine de prăpastie, unii îl numesc chiar „stat eşuat”, cetăţenii acestui stat, în virtutea dreptului istoric, pot să se manifeste în public şi să folosească evenimentele simbolice pentru a-i face pe politicieni să se gândească la acest stat şi viitorul lui”, a declarat Boţan într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

„Acest stat degradează, din păcate, dacă ne uităm la Indicele democraţiei, am ajuns să fim un stat hibrid, adică un stat în care instituţiile publice, instituţiile democratice funcţionează nu în favoarea cetăţenilor, dar în favoarea unor grupuri obscure, având în vedere aceste lucruri, putem să-i spunem: „Dle Dodon, împreună cu clasa politică faceţi un efort pentru a îmbunătăţi situaţia din Republica Moldova şi veţi vedea că statalitatea, independenţa Republicii Moldova va deveni mult mai robustă decât actualmente, când statul este furat, când Dvs., dle Dodon, aţi promis că, în calitate de preşedinte, veţi depune eforturi maxime pentru a înţelege şi a ne spune cine a furat miliardul”, a conchis Boţan.

http://jurnal.md/ro/politic/2018/2/6/igor-botan-in-rm-institutiile-democratice-functioneaza-nu-in-favoarea-cetatenilor-dar-in-favoarea-unor-grupuri-obscure-am-ajuns-sa-fim-un-stat-hibrid/