BASARABIA se deşteaptă. TRAIAN BĂSESCU versus IGOR DODON. Cine va învinge? 7 primării au declarat Reunirea R. Moldova cu România. Curaj, Basarabie!

Basescu Dodon

Traian Băsescu: Șapte localități din R.Moldova au votat simbolic Unirea cu România. Mai urmează alte 20 de localități

“Șapte localități din Republica Moldova au votat simbolic Unirea Republicii Moldova cu România. Din câte știu, mai urmează vreo 20 de localități să facă aceasta”, a declarat fostul președinte al României Traian Băsescu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.Politicianul a declarat că lucrurile se mișcă “în direcția reunificării Țării și numai politicienii obtuzi nu văd lucrul acesta”.” Dar dacă politicienii nu îl vor vedea să știți că s-ar putea să se trezească ei tractați de popor, în loc să tracteze ei poporul spre o soluție. Marea Unire s-a făcut cu poporul tractat de politicieni, iar reunificarea s-ar putea face cu politicienii din Republica Moldova tractați de popor “, a menționat fostul președinte.

Traian Băsescu a spus că a avut întâlniri cu cetățenii din Ialoveni, Cahul, Bălți, cu studenții de la Chișinău, iar în viitor va merge și la Comrat, chiar dacă au fost avertizări că acolo nu este dorit.

“Nu am obiectiv personal de evoluție politică în Republica Moldova. singurul meu obiectiv este să vorbesc cinstit cu românii din stânga Prutului să le arăt calea corectă. pentru că nici proeuropenii, nici proasiaticii nu le spun adevărul cetățenilor Republicii Moldova”, a adăugat Traian Băsescu.

Precizăm că mai multe localități din Republica Moldova, printre carel Opaci din raionul Căuşeni, comuna Parcova din raionul Edineţ, satul Feşteliţa din raionul Ştefan Vodă, Bardar, Ruseştii Noi și Văsieni din raionul Ialoveni, au adoptat o declarație simbolică  de Unire a Republicii Moldova cu România,

„Facem această Unire acum, în suflet şi ca reparaţie morală pentru suferinţele trecutului şi ale prezentului, de la chinul buneilor noştri smulşi împotriva voinţei lor de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler şi a lui Stalin, supuşi execuţiilor, deportărilor şi foametei, la greutăţile pe care le trăim acum noi, cei de azi. Facem Unirea cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi pentru ca fii şi nepoţii noştri să se bucure de un viitor de libertate şi avuţie, de şansele de împlinire pe care generaţiile noastre nu le-au avut”, se arată în Declarația votată de consilierii locali.

moldova.org

 

Reacţia unor cetăţeni faţă de politica antiromânească a Preşedintelui DODON.

Buneii şi părinţii mei au fost cetăţeni români, au luptat pe front, în primul şi al doilea război mondial, în cadrul Armatei Române pentru România şi Poporul Român. N-am să-i trădez niciodată! Sunt gata să-mi jertvesc şi viaţa pentru Reunire, dacă situaţia o va cere! Ofiţerii, dle Dodon, cuvinte deşarte şi în vânt nu aruncă! Mai cântăreşte vorbele şi declaraţiile şi nu ameninţa, cu diferite ocazii, cetăţenii Basarabiei.

Daca e asa de ingrijorat si ia „atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a R. Moldova” de ce nu trimite SIS-ul , MAI-ul si Procuratura Generala la Tiraspol sa ii ancheteze pe rusofonii din Transnistria ? Sau poate , Dodon si Krasnoselschi si Vlah au cumva acelasi stapan , si nu vrea sa il supere pe seful de la Moscova ? Daca vrea sa fie corect, sa inceapa intai cu transnistrenii apoi cu gagauzii si dupa aceea cu moldovenii . Sau in fata Tiraspolului si Comratului ii e frica , si se ia de astia mai slabi din satele amarate moldovenesti ?

Dodon nu poate lupta cu consecintele Pactului Molotov-Ribentrop, el lupta de partea lui Putler, apara treuca. Cine-i un Dodon in cadru Romaniei intregite?

Dodon condamnă acțiunile prin care mai multe localități semnează Declarația de Unire: „Statalitatea moldovenească are o istorie de aproximativ 700 de ani”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a manifestat indignarea pentru faptul că în ultima perioadă tot mai multe localități din țară semnează Declarația simbol de Unire cu România.

Dodon condamnă acțiunile prin care mai multe localități semnează Declarația de Unire: „Statalitatea moldovenească are o istorie de aproximativ 700 de ani”

Pe site-ul Președinției, Igor Dodon a scirs că condamnă „în cel mai categoric mod acțiunile unor reprezentanți din localitățile Republicii Moldova, dar și indiferența, neglijența sau poate rea-intenția a unor astfel de instituții, cum ar fi SIS-ul, MAI, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări”.

Președintele a calificat aceste acțiuni ca fiind cu „caracter antistatal, antipopular și anticonstituțional”. Mai mult, Dodon a cerut în acest sens Guvernului, Parlamentului și instituțiilor de resort, să ia atitudine față de „aceste fenomene distructive în cel mai scurt timp, să condamne și să inițieze procedura de tragere la răspundere în conformitate cu prevederile legislației naționale a tuturor celor care se fac vinovați de organizarea și desfășurarea acestor acțiuni, dar și de neglijență în serviciu a responsabililor din organele de drept ale Republicii Moldova.

Orice manifestare de acest tip, în oricare alt stat al lumii, inclusiv și statul vecin România, este contracarată în cel mai dur mod, așa cum ar trebui să procedeze și instituțiile din Republica Moldova”, mai scrie Igor Dodon.

Șeful statului a făcut apel și către partidele politice cu îndemnul „de a înceta lupta politică a partidelor şi ideilor în afara normelor democratice, care contravin Constituţiei şi legislaţiei Republicii Moldova.

În calitate de preşedinte ales de întreg poporul, vă asigur că sunt gata să fac uz de toate posibilităţile ce ţin atât de dreptul intern, cât şi cel internaţional, pentru a asigura securitatea naţională a Republicii Moldova”, a conchis Igor Dodon.

unimedia.info