O întrebare pentru Ministerul Justiţiei al R. Moldova : Este legal ca moldovenii să fie cumpăraţi şi aduşi de Partidul SHOR la proteste ? Sînt declaraţi banii pentru proteste în rapoartele oficiale ale Partidului SHOR ?

protest-sor

NAIA SANDU: Am urmărit cu tristețe oamenii, în mare majoritate bătrâni, veniți astăzi la sediul PAS să ne someze să nu-l mai criticăm pe Șor și să nu mai cerem justiției pedepsirea lui. Protestatarii cereau să nu fie ponegrită imaginea lui Șor. Nu ai ce ponegri la un individ implicat în furtul miliardului și în coruperea oamenilor, profitând de sărăcia lor.
În înregistrarea video, auzeam cum oamenii veniți astăzi se plângeau că au pensii foarte mici, că prețurile sunt foarte mari, că viața este foarte dificilă în Moldova. Din păcate, este adevărat. Cu părere de rău, această stare gravă de lucruri din țară și necazul acestor oameni au fost cauzate anume de Șor, Plahotniuc și alții ca ei, care au furat și au spălat miliarde, care trăiesc în bogăție pe seama acestor oameni, iar acum își bat joc de ei, plătindu-le câteva sute de lei pentru a veni pe frig să le facă jocul.
Nu ne vom opri în a cere justiție pentru toți și pedepsirea celor vinovați, inclusiv a lui Șor, anume pentru că dorim ca oamenii să nu trăiască în mizerie. Noi vrem oamenii să trăiască demn și pentru asta vom depune toate eforturile.

Cum comentează cetăţenii protestul Partidului SHOR:

Larisa Mihu: Cobori Doamne pe pamant.. Unde hotii se cred sfinti.. Unde bantuie minciuna.. Unde banul a orbit multimea…

Boris Ursul: E greu de trait în ţara unde oamenii n-au demnitate şi se vînd pentru un cîrnăcior sau 50 lei.

Alexandru Alexandru: Oare cat mai avem, pana a intra cu toata societatea in sindromul Stokholm? Am impresia, ca in acest oras traiesc numai oameni zombati. Chiar sa nu exziste intelectualitate acolo?

Birsan Olga: SHOR, acest individ a furat miliardul, si prin manipulate cumpara oamenii sarmani pe care tot el si cu Plahododon i-au adus la saracie. La puscarie li-i locul la toti!!!

Nicolae Arnaut: „Oamenii sunt atit de simpli și de mînați de nevoile curente , încît cel ce cauta să insele nu va duce niciodată lipsa de clienți care să se lase păcăliți ” Machiavelli!

Silvia Plesca-Caraus: Prosti, dar multi !Aceştia sint sustinatorii actualei guvernari.

Câte 600 de lei, atât ar fi primit „simpatizanții” lui Ilan Șor pentru a protesta în fața sediului Partidului Acțiune și Solidaritate. Lidera PAS, Maia Sandu, a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare audio în care un bărbat poveștește cum a ajuns la flashmob-ul organizat de Partidul ȘOR.

(audio) Câte 600 de lei ar fi primit „simpatizanții” lui Șor pentru a protesta la sediul PAS. Maia Sandu: „Nu ne vom opri în a cere justiție pentru toți”

(Colaj: UNIMEDIA)

„Ne-a spus cu trei zile în urmă să vin aici. Mi-a spus că-mi dă pe cartelă 300 de lei și încă 300 așa. Toți oamenii sunt de la Botanica. Ne-au adus cu autocarul și am urcat de la Serghei Lazo. Pe noi ne-a organizat unul pe nume Vanea, el e la pensie”, povestește un bărbat prezent la manifestație.
Acesta a mai spus că a participat la flashmob-ul organizat de Partidul ȘOR în fața Judecătoriei Chișinău cu sediul la Buiucani. Atunci participanților li s-ar fi dat câte 150 de lei.
„Eu sunt invalid, am o pensie de 550 de lei. Ni s-a zis să stăm aici o oră și 20 de minute”, le-a mai spus bărbatul celor doi membri PAS cu care a discutat.