Cine este Viorica Dăncilă, propusă de PSD pentru funcţia de premier al României ?

viorica-dancila

Viorica Dăncilă este, oficial, propunerea PSD pentru preluarea funcţiei de premier. Europarlamentar la al doilea mandat, Viorica Dăncilă a fost propusă de preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău. „Are o relaţie bună cu oficiali din Comisia Europeană. Pentru noi este şi un semnal către Bruxelles, pentru că se simte nevoia ca relaţia cu Comisia Europeană să fie mai bună”, a precizat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, marţi, că propunerea PSD ca funcţia de premier să fie preluată de europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă reprezintă şi un „semnal” pentru Bruxelles, el arătând că se simte nevoia ca relaţiile Guvernului cu CE să fie mult mai bune.

„Viorica Dăncilă este europarlamentar din 2009, respectat la Bruxelles, cu relaţii foarte bune, e femeie civilizată, neconflictuală, deosebit de comunicativă, are o relaţie bună şi cu oficiali din Comisia Europeană. Pentru noi asta reprezintă şi un semnal pentru Bruxelles, pentru că se simte nevoia serioasă ca relaţiile Guvernului cu Comisia Europeană să fie mult mai bune, să aibă întâlniri mai dese”, a spus Dragnea.

„Anul viitor preluăm preşedinţia Consiliului UE, trebuie să ne pregătim foarte bine, va fi o perioadă importantă pentru România, o oportunitate uriaşă, iar faptul că cunoaşte lucrurile la Bruxelles, oficialii de acolo, procedurile, ne va ajuta pe toţi, inclusiv pe preşedintele Iohannis, ca pregătirile din acest an să fie în grafic”, a adăugat Dragnea.

El a mai spus despre Dăncilă că este foarte respectată în interiorul PSD.

„În interiorul PSD e foarte respectată, este preşedintele organizaţiei de femei, este foarte veche în partid, nu a avut conflict niciodată cu nimeni, e o garanţie că nu va avea o activitate sau nu va genera acţiuni care să ne aducă în cele 2 situaţii (referitoare la crizele politice care au dus la căderea Guvernelor Grindeanu şi Tudose, n.r.)”, a mai spus Dragnea.

Dăncilă: „Cred că trebuie să gândesc pozitiv”

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă a precizat că are experienţa necesară pentru a prelua această funcţie, ea menţionând că nu trebuie să-i dezamăgească pe colegii săi, care au avut încredere în ea.

„Dacă colegii au avut încredere în mine, trebuie să nu-i dezamăgesc”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă îi este teamă că va sta puţin la Guvern, având în vedere antecedentele cu guvernele Grindeanu şi Tudose, Dăncilă a spus: „Eu sunt o fire optimistă şi echilibrată şi cred că trebuie să gândesc pozitiv”.

Ea a evitat să spună ce o recomandă pentru această funcţie la Palatul Victoria, menţionând doar că preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a făcut declaraţii în acest sens.

Întrebată dacă are experienţă pentru a prelua funcţia de premier, Dăncilă a răspuns: „Cred că da”.

„Voi răspunde la toate întrebările după ce domnul preşedinte (Klaus Iohannis, n.r.) va fi de acord cu desemnarea mea, e prematur să spun acum”, a arătat Dăncilă.

Ea a mai spus că, dacă va fi desemnată, va discuta cu toţi colegii săi din PSD, inclusiv cu fostul premier Mihai Tudose.

„Categoric, voi discuta cu toată lumea, toţi sunt colegii mei”, a mai spus Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat pentru miercuri partidele la consultări, primii chemaţi fiind liderii PSD-ALDE, începând cu ora 12.00. Vor urma celelalte partide parlamentare, şeful statului anunţând că este nevoie de instalarea unui nou Guvern cât mai repede.

Tanti asta, propusa de Dragnea, a absolvit Petrol si Gaze, a lucrat ca inginer la OMV Petrom, dupa care a facut doi ani Scoala de Partid la SNSPA si a ajuns, pe listele PSD, expert de gen in Parlamentul Europei unde a votat, conform VoteWatch, intotdeauna ca grupul S&D.

Ce ma astept de la ea? Sa continue initiativele incepute de Tudose in ceea ce priveste obligativitatea expertilor de gen in companii si sa zica totdeauna Yes la tot ce vine de pe la Macron si Schulz.E un fel de Ciolos cu fusta, blonda pe deasupra, spalacit pe sub vopsea.

Propunerea PSD pentru premier, europarlamentara VIORICA DANCILA, o membra fidela a SOCIAL-DEMOCRATILOR europeni, inclusiv pe temele anti-familie. A sustinut si infamul Raport Estrela