Cum a devenit Vlad Plahotniuc cel mai iubit conducător şi salvatorul R. Moldova

Plahotniuc Bender

Domn Nicolae Dabija, „nu sunt turmentat, dar eu… eu pentru cine votez?”
Inca nu s-au terminat sarbatorile de iarna si pina la alegerile parlamentare sunt mai mult de zece luni,dar lumea politica de la Chisinau a intrat in fierbinteli. Nu e zi ca liderii politici de la Chisinau sa nu se barfeasca unul pe altul, zugravindu-se in fata noastra ca ,,salvatorii Neamului,,. Domn academician, Nicolae Dabija, ca oricce intelectual moldovean cu putina carte caut si eu raspuns la sacramentala intrebare ,,a cetateanului turmentat, ,, …dar eu… Eu pentru cine votez?”. Votam si noi, moldovenii, mai mult de 26 ani, ba pentru unul, ba pentru altul, ba cu un partid, ba cu altul, dar, de unde-am pornit, putin ne-am urnit. Din deprindere, dar si din experienta, cit si din respect fata de Elita intelectuala, fata de scriitori, desigur, am inceput sa caut raspuns la aceasta intrebare in paginile ziarului ,,Literatura si Arta,,. In cine sa mai cred si pentru cine sa votez? Fiind increzut ca anume ,,Literatura si Arta,, imi v-a da un raspuns. In opinia mea scriitorii moldoveni dintotdeauna au fost Masurariul Constiintei Nationale la moldoveni.
Si iata, ce am constat, ,,Literatura si Arta,,, prin portavocea lui Iulius Popa, fara drept de apel imi spune ca ,,Vlad Plahotniuc ar fi unicul salvator al Republicii Moldova de pericolul socialistului Dodon…,,. Ba mai mult acelasi Iulius Popa, ataca intreaga mass-media de la Chisinau neafiliata Partidului Democrat, afirmind sus si tare,ca ,,tandemul Plahotniuc-Dodon este inexistent,,. Chiar Dumneata, Nicolae Dabija, ni l-ai prezentat pe acest Iulius Popa ca pe ,,un academician fără Academie, un pustnic fără pustie, o bibliotecă ce se plimbă prin lume,,. Asa, acest scriitor Iulius Popa ar trebui sa fie bine informat de cele ce se petrec in ultimii zece ani in Societatea moldoveneasca, ce se petrece cu sufletele moldovenilor, cu dorinta lor de a fi cu Neamul si cu Tara. Dar, din pacate nu e asa, acest laudat Iulius Popa se dovedeste a fi un simplu propagandist politic. Eu nu caut sa ma pun in poara cu propagandistii politici, alde Iulius Popa. Eu caut numai adevarul in paginile ,,Literaturii si Arta,,. Insa, scriitorul Iulius Popa, in postura sa de propagandist politic, ca orice serv la curtea unui Stapin, toarna minciuni cu nemiluita. Voi incerca mai jos sa dezghiochi numai cele mai deocheate minciuni ale lui Iulius Popa. Despre existenta tandemului Plahatniuc – Dodon eu judec nu din interes personal, ci din interesul copiilor mei si a familiei mele, din interesul Neamului meu cel Romanesc. Si toate aceste judecati ale mele sunt bazate pe cele descrise in diferite surse mass-media, pe cele declarate si intreprinse de catre tandemul Plahotniuc-Dodon.
Propagandistul politic Iulius Popa afirma sus si tare, ca ,,Vlad Plahotniuc niciodata n-a scos o vorba antiromaneasca,,. Daca ar fi dorit sa afle adevarul si nu sa castige un ban, laudindu-l pe Capo di tutti capi, Vlad Plahotniuc, autorul acestei afirmatii s-ar fi convins, ca Plahotniuc si Dodon, sub diferite forme considera ca moldovenii ,,au dreptul de autoindentificare etnică şi culturală pe de o parte, pe de o altă parte toţi suntem moldoveni ca şi naţiune civică a statului independent şi suveran Republica Moldova.,,. Culmea, am ajuns asa timpuri,cind un carturar, un scriitor, Iulius Popa, pe paginile prestioasei ,,Literatura si Arta,, cinta osanale unor lideri politici, care apara si promoveaza separatismul si ingradirea moldovenilor de Neamul Romanesc si Tara Romaneasca.
Si tavalugul de minciuni al scriitorului Iulius Popa aici nu se opreste, acesta incepe chiar sa delireze, scriind ca Vlad Plahatniuc a ,,a înregistrat escapade de succes pe arena internaţională ca în ultimii ani,,. Atit in Uniunea Europeana, cit si in Rusia, public i-l invinuesc pe Vlad Plahotniuc de instalarea la guvernare la Chisinau a unui regim interlop, aducind din lumea interlopa metode specifice de lupta cu oponentii sai, omucideri, santaje, amenintari, mituiri, fabricarea de dosare si purtarea prin judecati. Nu trebue sa fii mare scriitor, ca sa vezi, ca la Chisinau totul ce misca si respira e sub piciorul lui Vlad Plahotniuc, Majoritatea din Parlament, Guvernul, Justitia, Procuratura, SIS si Politia. Domn academician, Nicolae Dabija, ce se intimpla cu mintile luminate ale scriitorilor din Republica Moldova? Am trecut printr-o mare rusine, cind bietii scriitori moldoveni stateau in rind sa primeasca pomene de la un lider al lumei interlope, Vlad Filat. Acum e si mai grav, un scriitor, pe nume Iulius Popa, ne cheama sa fim cu totii slugi umile al altui lider interlop, Vlad Plahotniuc. Imi e sila, imi e greata, cind privesc ce se petrece pe ecranele televizoarelor. Numai exista nicio lupta politica la Chisinau, deschis, in vazul lumei niste interlopi isi spala rufele. Am ajuns, noi, moldovenii sa nu mai intelegem, care-i lider politic si care-i lider interlop. Parca toti i-s facuti de-o mama. Am cautat, cum am scris mai sus, pe paginile ,,Literaturei si Arta,, un raspuns, o lamurire la cele ce se petrec in jur. Dar, culmea si aici se cinta osanale unui lider interlop,Vlad Plahotniuc.
Domn academician, Nicolae Dabija, de unde atita dispret, de unde atita ura fata de Opozitie? Ce se intimpla cu Tricolorul Uniunii Scriitorilor, ,,Literatura si Arta,, ca-l inchinati in fata liderului lumei interlope, Vlad Plahotniuc? Doar, ,,pe-al nostru Steag e scris Unire,,, iar ,,Literatura si Arta,, dezbina, dezorienteaza, zapaceste si suceste mintile moldovenilor. Astfel, devenind o portavoce a Partidului Democrat.
Propagandistul politic, Iulius Popa, ne ameninta pe noi, moldovenii, ca daca nu-l slugim cu credinta pe al lui Stapin, Vlad Plahotniuc, ,,ne paşte primejdia de a ne trezi într-o provincie a Federaţiei Ruse,,, iar ,,Vlad Plahotniuc ar fi unicul salvator al Republicii Moldova,, de pericolul Rusesc. Orice copchil se poate convinge, numai carturarul Iulius Popa nu vede ca, in afara de declaratii goale legate de problemele judiciare pe care le are personal Vlad Plahotniuc la Moscova, nimic nu dovedeste ca Vlad Plahotniuc si Partidul sau Democrat ar fi o stavila in fata Dezmatului Rusesc de la Chisinau si in intreaga Republica Moldova. Numai citeva exemple. Lupta cu propaganda Rusa e un spectacol de prost gust, jurnalistii postului Prime TV a lui Vlad Plahotniuc, cu spume la gura continua sa batjocoreasca pe oricine,care se atinge de ruginiturile de tancuri rusesti, un simbol al propagandei Ruse si o batjocora fata de memoria inaintasilor moldoveni, masacrati sub sinelele acestor tancuri pe teritoriul Republicii Moldova. Purtind grija in primul rind de afacerile sale,Vlad Plahotniuc, intretine si sustine economic regimul criminal de la Tiraspol si contingentul Armatei Ruse de acolo. Iar, trimbitatele intelegeri ale acestor doua regimuri mafiote,cel de la Chisinau cu cel de la Tiraspol, sunt o batjocora adusa moldovenilor nostri din Transnistria. Vlad Plahotniuc, in goana dupa voturi, sustine si regimul de la Comrat,un focar al fascismului Rus. Daca mai adaugam aici si umilinta, batjocora la care sunt supusi tinerii moldoveni, care promoveaza si apara Unionismul si Unirea cu Romania, pentru orice moldovean devine clar, cine este si ce hram poarta Vlad Plahotniuc. Vlad Plahotniuc, in nebunia lui, pina si problemele sale personale cu Justitia din Rusia, le-a transformat in problemele Republicii Moldova!
Presedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, in rolul sau de ,,cel mai iubit conducator,,, in discursul sau la cel de-al optulea congres al Partidului Democrat din Moldova a trasat Directia, pe care este obligata sa mearga Republica Moldova si noi, cele patru milioane de moldoveni. ,,Avem în Moldova diverse partide: proruse, proromânești, proeuropene, proamericane, fiecare își ia turta lui în campania electorală și pe urmă nu mai face nimic și așteaptă următoarele alegeri. Ba și mai grav, aceste divizări forțate ale societății isterizează populația și creează o atmosferă de totală nesiguranță în țară. În Moldova, în campaniile electorale în special, dar deseori și după, ai senzația că se rup în bătăi europenii, românii, rușii, americanii. Dar unde-s moldovenii? Ce fac partidele noastre? Se declară proruse sau proeuropene și se întrec în cunoștințe profunde de istorie si geopolitică. Și unde sunt moldovenii în toată povestea asta?,,.
Pina la urma, moldovenismul primitiv si izolarea moldovenilor de fratele sau, poporul roman si curmarea sperantelor de infaptuire a Unirii Republicii Moldova, sunt principalele directii de invesnicire la guvernare a regimului interlop instalat de catre Vlad Plahotniuc. Asa ca, toata vanzoleala asta si toate laudele si osanalele ridicate in cinstea ,,marelui conducator, Vlad Plahotniuc,, nu sunt decit niste fumigene electorale, menirea carora este sa suceasca mintile moldovenilor.
Cititorii ,,Literaturei si Arta,, sunt in drept sa ceara un raspuns transant de la academicianul Nicolae Dabija. Parafrazindu-l pe marele Ion Luca Caragiale.
,,Noi, moldovenii, parca nu suntem cu totii turmentati, dar, domnule Nicolae Dabija. Noi, pentru cine votam?,,.

Mihai Melnic facebook