Moldova – stat capturat de binomul Plahotniuc-Dodon: Igor Grigoriev, fostul viceprimar de Orhei al lui Ilan Sor a cerut azil politic în Spania. Dezvăluiri despre furtul miliardului şi legătura dintre Plahotniuc, Shor şi Dodon

Dodon pahan

Fostul sef de campanie al lui Ilan Shor a cerut azil politic in Spania. Igor Grigoriev, cel care l-a ajutat pe primarul de Orhei sa ajunga in fruntea localitatii isi cere acum scuze de la localnicii pentru asta. Totodata, fostul viceprimar de Orhei spune ca furtul miliardului a fost pregatit cu ani buni inainte. Deocamdata Shor nu a reactionat la acuzatiile lui Grigoriev.

Igor GRIGORIEV, EX-VICEPRIMARUL DE ORHEI: “Furtul se facea sistematic, se modifica legislatia virgula cu virgula, pentru ca punctul culminant sa fie in 2014.”

 Igor Grigoriev este sigur ca multi dintre cei care au bagat mana in visteria statului se plimba acum in libertate.

Igor GRIGORIEV, EX-VICEPRIMARUL DE ORHEI: “Acest furt are o urma mai mare.”

 Grigoriev insa nu spune clar despre ce este vorba. Deocamdata, doar Ilan Sor a fost condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare.  Procurorii il acuza ca ar fi obtinut din Banca de Economii 5 miliarde de lei, bani pe care i-ar fi spalat ulterior prin firmele sale off-shore.

El se declara nevinovat si se plimba in libertate, pana la o decizie a Curtii de Apel, care inca nu a primit dosarul. Astazi cei de la PAS au cerut urgentarea procesului.

Responsabilii de la Judecatoria Chisinau nu ne-a putut spune cand dosarul va fi transmis. Intre timp, Grigoriev a fugit in Spania, unde a cerut azi politic.

El nu exclude ca s-ar putea trezi cu dosare mai ales dupa ce a spus ca proiectele care ii bucura pe orheieni genereaza datorii de milioane in bugetul local, iar Platon s-ar fi implicat in finantarea campaniei lui Dodon.

Igor GRIGORIEV, EX-VICEPRIMARUL DE ORHEI: “Interviul a durat 5 ore. Motivele. Le-a spus  ca in Moldova guverneaza oligarhia.”

 Fostul sef de campanie al lui Ilan Shor a primit azil politic la sfarsitul anului, iar in luna mai va avea dreptul si sa munceasca. A ales Spania pentru ca are rude acolo. Deocamdata nimeni nu a reactionat la declaratiile lui Igor Grigoriev. In perioada 2010-2014, Grigoriev a fost seful fractiunii PCRM din Parlament, iar din iulie pana in octombrie 2015 el a fost viceprimar de Orhei.

protv chişinău