EXPLOZIV: De ce istoria antică trebuie rescrisă. Romanii și-au falsificat originile. Civilizatorii lor au fost etruscii, adică un neam TRACIC

armata-romana-

În visul lor de mărire, romanii nu s-au dat în lături de la nimic. Au cucerit alte neamuri, le-au jefuit, i-au obligat pe învinși să lupte în armatele lor, au șters de pe fața pământului anumite culturi sau, atunci când au fost impresionați de ceva, au încercat să confiște acele lucruri și să pretindă că aparțin propriei lor culturi și istorii. Așa au făcut și cu cultura greacă, net superioară celei romane din multe puncte de vedere, dar mai ales cu fascinanta cultură a etruscilor, un neam de origine tracică care a trăit în peninsula italică încă de dinainte de crearea Romei și care, putem spune, au fost un factor civilizator pentru romani. Doar că romanii au încercat să le șteargă memoria, pretinzând apoi că progresele culturii etrusce sunt ale lor. Despre asta vorbesc dovezile arheologice dar și unii istorici italieni…

Un astfel de istoric, Graziano Baccolini (Univesritatea din Bologna, Italia), ne spune următoarele, în volumul “Reflections on the Etruscan Civilization”: “Îmi este greu să înţeleg de ce, încă, unii istorici italieni eşuează în a înţelege contribuţia enormă a civilizaţiei etrusce la clădirea culturii vestice şi de ce, continuând să se ghideze după dovezi false, afirmă că grecii şi romanii reprezintă culturile superioare primordiale ale Europei (…) Sunt sigur că etruscii au venit din estul Europei şi sunt adevăraţii fondatori ai culturii acestui continent. Deşi unii istorici italieni continuă să nege asta, cei mai mulţi istorici, la nivel mondial, sunt de acord cu această teorie. ÎN ZORII DEZVOLTĂRII LOR MILITARE, ROMANII, CU O CULTURĂ INFERIOARĂ, ŞI-AU FALSIFICAT ORIGINILE ŞI AU ASCUNS MOŞTERNIREA CIVILIZAŢIEI ETRUSCE, IAR FALSIFICAREA ISTORIEI LOR A CONTINUAT, ÎN VREMEA PRIMILOR ÎMPĂRAŢI CREŞTINI, PRINTR-O SERIE DE EDICTE”.

Un alt istoric italian, Massimo Pallatino, considerat “părintele etruscologiei” ne spune că etruscii, care au dezvoltat cultura superioară a Italiei în Cerveteri, Tarquinia, Vulci şi Vetulonia erau  urmaşi ai tracilor din Asia Mică, veniţi în Italia cu mult înaintea romanilor, lucru care confirmă scrierile filozofului roman Seneca, care spunea în urmă cu 2.000 de ani că: „Asia Mică este locul unde au trăit etruscii la începuturi”.

Un alt autor antic latin, Tacitus, om politic și istoric, îl confirmă pe Herodot, și ne spune că:“Etruscii au venit din Asia Mică, ei fiind urmaşi ai pelasgilor, fiind numiţi thirasieni sau thiresieni în insulele Lemnos, Imbros şi Lesbos şi în Delos, insula sfântă a Cicladelor”.

Pentru a nu lăsa loc la întors să cităm și Enciclopedia Britanică: “La începutul expansiunii lor, romanii au fost iniţial respinşi, în Toscana, de către etrusci, care au venit cu mult înaintea lor, din Anatolia, fiind descendenţi ai tribului trac al frigilor/brigilor.”

Adăugând la toate aceste surse studiul de paleogenetică realizat de dr. Georgeta Cardoș și prof. univ. dr. Alexander Rodewald (Germania) care pune în evidență, dincolo de orice semn de întrebare, faptul că italienii (de astăzi) din nordul Italiei sunt înrudiți puternic, din punct de vedere genetic, cu populațiile care au trăit pe teritoriul României în urmă cu 3.000-5.000 de ani, întrebarea despre „cine a fost mai întâi, oul sau găina?” capătă un răspuns, în sfârșit: TRACII, care prin neamul etruscilor i-au civilizat pe romani!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Vizionează mai jos filmul documentar TRACII, ISTORIE ASCUNSĂ: