Se aşteaptă o dictatură după modelul lui Putin-Erdogan până la alegeri în R. Moldova sau după alegerile din 2018 ? Ce planuri au Plahotniuc şi Dodon ?

Dodon pahan

 

Binomul Dodon-Plahotniuc vrea să edifice o dictatură după modelul ruso-turc

Erdogan își dă seama că  nu are ce face la Chișinău în anul alegerilor generale?  Sau Putin-Erdogan- binomul Dodon-Plahotniuc amenință  regiunea Mării Negre cu  dictaturi feroce (II)

Binomul vede în noi dușmani de moarte

Identificarea și distrugerea “dușmanilor poporului” este o practică totalitară veche. În această categorie intră oameni nevinovați, care sunt lichidați nu pentru  acțiunile lor, ci pentru faptul că au intelect – știu cine sunt și de unde se trag.

Dictatorii, de frică, sau din cauza schizofreniei, procedează la asemenea acțiuni când  se simt izolați, când se tem că intelectualii pot descifra planurile lor secrete și mobiliza poporul ca să-i dea jos.

E cazul binomului Dodon-Plahotniuc, izolat pe plan internațional cu excepția Rusiei  și a Turciei. Erdogan, firește, a început să comunice cu Putin deoarece Cancelarul german Merkel, UE, SUA  le cereau să respecte rigorile democratice.

Plahotniuc, plagiatorul lui Putin

Plahotniuc nu se deosebește cu nimic de ei. El îl plagiază mai ales pe Putin. Înloc de arestări în masă, el folosește violența personalizată. Pentru a intimida jurnaliștii, el cumpără tot pe un cap și dictează știrile de la GBC. Exemplu e Kakia Mitin-Stratan, cica director al TVM, deschide.md.

Pentru a intimida liderii aleși direct de către popor, el  îl bagă la închisoare sau îi hărțuiește cu dosare. El controlează economia printr-un sistem de nepotism și mită care demult trebuia să fi fost observat de UE și SUA.

România trebuie să fie mereu de veghe

Bonomul are nevoie de companie. De ce? Ei mereu se vor teme de dușmanii imaginari.. Binomul conștientizează că absoluta majoritate a populației îi detestă.

El înțelege că Iu. Chirinciuc, Dorin Chirtoacă, arestați fără nici un motiv, vor rezista mereu, chiar dacă nu vor scoate o vorbă în  public. Binomul a înțeles că  cel mai mare pericol la adresa puterii lor personale provine din ideile și principiile pe care le promovează acești oameni , ele fiind axate pe valorile democrației autentice, statul de drept, independența justiției, libertatea presei și drepturile omului.

Drepturile omului pentru adevărații patrioți rezidă în lupta pentru a trăi în țara lor, dar nu în cea a lui Molotov-Ribbentrop – Dodon-Plahotniuc.

Dictatorii vor căuta prietenia altor dictatori

Dacă Plahotniuc este cu adevărat pro-european, el ar trebuie să insiste ca Erdogan să-și amâne vizita la Chișinău pentru timpuri mai bune, să nu-i facă lui Dodon campanie.

România,Statele Unite și UE trebuie să urmărească obiectivele intereselor politice și financiare reale ale binomului Dodon-Plahotniuc. Admitem că un calcul rece trebuie să stea la baza politicii acestor puteri. Dar când situația devine gravă, trebuie să se cunoască acest lucru, dictatorii vor alege prietenia altor dictatori. Iar noi suntem în această situație.

E exact ceea ce face acum binomul Dodon-Plahotniuc sub paravanul așa numitor suspendări. Or, Plahotniuc trebuie să răspundă aici și acum, dacă e adversarul lui Dodon, de ce până acum nu a fost adoptată legea privind răspunderea penală pentru nerespectarea Constituției pe care individul cu veleități de președinte o încalcă deja pentru a treia oară? Sau nu a avut majoritate parlamentară?.

Putin-Erdogan- binomul Dodon-Plahotniuc amenință regiunea Mării Negre cu dictaturi feroce 

Câinii lui Plahotniuc  așteaptă ciolanul

Mi se pare absolut straniu că pretinși experți, gen ex-consilierul prezidențial, Chifu, care se vrea un mare cunoscător al realităților basarabene, părințelul-pedofil Tabără , de la latrina publikă a lui Plahotniuc, Codreanu, Tomac adepții lui Băse, Lulea, etc., nu au  discutat despre întrevederea lui Plahotniuc cu președintele Turciei, Erdogan, exact în aceeași zi în care el îl găzduia pe Putin.

Nimeni nu s-a interesat ce au discutat,care a fost motivul invitării unui  simplu lider de partid la Ancara. Acum, iată, vedem consecințele acestei întrevederi-bombă.

Dodon vrea ca Erdogan să-i facă campanie binomului

Dodon a anunțat că în a doua jumătate a lunii ianuarie, curent, va începe reparația președinției, urmând ca ea să fie încheiată până la vizita lui Erdogan, planificată pentru luna mai, curent.

Deci, Plahotniuc a fost invitat la Ancara de către Erdogan și Putin pentru a i se sugera că nu trebuie să se opună acestei stranii investiții turcești în R.M. Mai mult, lui i s-a recomandat să nu se opună întrevederilor oficiale dintre Filip și Candu cu șeful statului turc.

Binomul vrea să rămână la putere și după 2018

Am scris în repetate rânduri că, dacă nu ne vom uni, binomul Dodon-Plahotnic va instaura o cruntă dictatură, fapt ce le va permite să acționeze ca și Erdogan, președintele Turciei.

Iată cu ce se va solda ea. După discuțiile avute la Paris cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, președintele Franței, Emmanuel Macron a sugerat  Turciei posibilitatea unui „parteneriat cu UE”, mai degrabă decât o aderare, astfel încât ţara să rămână „ancorată” în Europa.

În replică, Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia s-a săturat să aștepte o eventuală aderare și a explicat recentul val de arestări în rândul jurnaliștilor prin faptul că unii alimentează terorismul prin ceea ce scriu. Peste 150.000 de persoane, printre care profesori, jurnalişti şi avocaţi, au fost concediate sau suspendate din funcţie după puciul eşuat din 15 iulie 2016 din Turcia.

Acum, firește,  ați înțeles ce se va întâmpla cu noi după alegerile generale. NU doar președintele PL, Mihai Ghimpu, ci și Maia Sandu, Andrei Năstase au estimat că prin tot ceea ce face binomul Dodon-Plahotniuc vrea să instaureze o dictatură în R.M.

Simple focuri de artificii

Deci, toată această vânzoleală diplomatică, această rechemare a ambasadorului R.M. din Federația Rusă nu este decât un foc de artificii. Plahotniuc și Dodon joacă un spectacol după un scenariu inspirat al Kremlinului, amenințând poziția României de principal aliat al SUA la Marea Neagră.

VASILE GROZAVU