Despre marele război economic dintre SUA şi grupul de ţări Rusia, China şi Iranul. Va putea dolarul american să domine în continuare în toată lumea ?

petrodolar

Tranzacțiile internaționale sunt plătite în prezent aproape exclusiv în dolari americani, principala monedă mondială. Aceasta nu numai că întărește poziția de putere a dolarului, care se numește de asemenea petrodolar în comerțul cu petrol, dar, în plus, fiecare plată în dolari este, de asemenea, un tribut indirect pentru imperiul american. Banca centrală rusă (CBR) și-a dublat achizițiile de rezerve de aur în ultimul deceniu. Având în vedere politica anti-rusă a Washingtonului, astfel s-au adăugat 1.250 de tone de aur pentru a face ca țara să fie independentă de valute străine, în special dolarul american. Brazilia și Uruguay şi-au făcut schimburile comerciale bilaterale printr-o plată în dolari SUA pentru plăți în moneda locală, real și peso, „pentru a face vechile mecanisme mai economice și pentru a scăpa de reglementări dictate de către Statele Unite. În 2017 China plătește deja pentru importurile de petrol în yuani. Înființarea unui petro-yuan, pentru a contrabalansa petrodolarul, este un pas spre ruperea dominării monetare globale a Statelor Unite. Analistii privesc acest lucru ca pe un pas imens pe calea spre sfarsitul domniei globale a dolarului.

Expertul financiar Max Keizer reia acest gând într-un interviu cu postul de televiziune RT. El consideră că eforturile recente ale Chinei sunt, cu siguranță, foarte curajoase, dar reamintește că încercările similare ale altor șefi de stat de a părăsi matricea petrodolară nu au fost reușite până acum și s-au încheiat cu moartea inițiatorilor lor. Max Keizer reamintește exemplul șefului statului irakian, Saddam Hussein, și liderul libian Muammar al-Gaddafi. Expertul financiar chiar așteaptă ca guvernul american să meargă la război pentru a salva petrodolarul.

Urmăriți un scurt interviu cu Max Keizer în videoclip timp de aproximativ trei minute.
Videofilmul este tradus în limba franceză

Prezentator: Max Max, vă mulțumesc că ați fost aici. Am aflat că China sfidează petrodolarul. De ce vrea Beijingul să facă asta?

Max Keizer: În primul rând, ei sunt foarte curajoși în ceea ce fac, pentru că de cele mai multe ori țările care au încercat să iasă din matricea dolarului au avut un sfârșit tragic. Saddam Hussein a vrut să vândă petrol în euro și a fost ucis, Muammar al-Gaddafi a vrut să vândă energie în alte valute și a fost ucis de asemenea. Bilanțul este destul de îngrozitor. Tot respectul meu față de China, care se ocupă de acest proiect. Există, de asemenea, zvonuri că China va fi printre marii cumpărători în următoarea licitație ARAMCO. Din punct de vedere geopolitic, asta are sens. China, Rusia și saudiții vor să iasă din hegemonia dolarului. Aceste țări doresc să scape de dolar.

Aceasta este ceea ce vedem în întreaga lume: țările doresc să scape de complexul militar-industrial al SUA. Ei s-au săturati cu finanțarea aventurilor militare ale Statelor Unite ca parte a imperiului global al datoriilor în dolari. Vor să iasă și să fie independenți. China vrea să fie independentă, Rusia dorește să fie independentă, iar Iranul  dorește și el. Ei nu mai doresc să fie guvernați de dolarul american. Și o posibilă modalitate ar fi să vindem petrol în yuani, care poate fi comercializat în aur. Aceste țări pot scăpa de hegemonia Bretton Woods, imperiul datoriei, moneda de rezervă globală, dolarul, care domnește încă de la cel de-al doilea război mondial. Cred că este un început nou.

Prezentator: Pot Statele Unite să facă ceva împotriva acestui lucru? Cu siguranță nu vor fi fericiți să-și piardă petrodolarul. Cum crezi că vor da lovituta?

Max Keizer: Ei vor lovi înapoi. Ei vor începe un război, probabil între Japonia și China, poate împotriva Coreei de Nord. Statele Unite vor depune toate eforturile pentru a păstra dolarul american ca monedă a rezervei mondiale. Ei vor ataca o țară aşa ca în Afganistan. Acolo nu au nici o scrupulă, deoarece este baza imperiului american. Aceasta nu se bazează pe teritorii, nici pe bunuri materiale, ci pe căutarea chiriei, în limba franceză, căutarea rentelor, împrumutul de dolari și punerea sub stăpânire a intereselor. Atunci când țările nu pot plăti, atunci li se ia resursele. Așa s-a întâmplat în America de Sud și America Latină. Acesta este modul în care Statele Unite și-au construit imperiul. Țările care s-au ridicat împotriva cartelului financiar american sunt China, Rusia și Iran și acum se vor despărți de dolar cu un nou contract. Și ei sunt, de asemenea, interesați de valute criptate, deoarece acestea sunt, de asemenea, o cale de ieșire de sub dominaţia dolarului american. Dolarul este în continuare menținut în viață doar prin acțiunile Pentagonului și de către băncile centrale. Dar când acest joc va ieși la lumină, dolarul se va prăbuși impresionant.

http://derwaechter.net/russland-erhoeht-massiv-seine-goldreserven-mit-einem-ziel-keine-abhaengigkeit-mehr-vom-us-dollar/https://deutsch.rt.com/7686/international/gringo-go-home-brasilien-und-uruguay-losen-sich-vom-us-dollar/https://deutsch.rt.com/wirtschaft/59580-chinas-markteinfuhrung-von-petro-yuan-ende-dollar/https://deutsch.rt.com/nordamerika/59892-max-keiser-usa-werden-petrodollar-mit-krieg-zu-retten-versuchen/source:https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=fr