Dezvăluire incendiară: De ce Kroll a decis să transmită rezultatele exclusiv numai Procuraturii Generale, unui COMPLICE al jafului ?

KROLL 2

Acum Kroll a rămas cu o singură problemă: salvarea propriei reputații. În foaia sa filozofică despre jaful concret, denumită „sinteză”, Kroll indică 3 lucruri evidente:

(1) Jaful a fost rezultatul unei scheme coordonate („highly coordinated”, de la „coordonator”), cu complicitatea instituțiilor RM;

(2) Kroll-ul a folosit numai datele Băncii Naționale, unui din cei mai importanți COMPLICI ai jafului. Dacă pe parcursul a 3 ani de zile Kroll nu a fost în stare să dobândească evidență nouă, atunci pentru ce a fost angajat și plătit?;

(3) Kroll a decis să transmită rezultatele exclusiv numai Procuraturii Generale, altui COMPLICE al jafului.

Astfel, Kroll produce un „rezumat” pe datele unui COMPLICE și le transmite altui COMPLICE, fără ca (ferească sfântu’!) informația să ajungă și la partea vătămată ― patru milioane de sărăciți de acești tâlhari. Reamintesc că atât BNM în frunte cu Cioclea, cât și Kroll, în această investigare acționează pe banii Poporului Republicii Moldova, prădat de un miliard de dolari, iar acum și de costul „investigației”.

IMPORTANT: „sinteza” Kroll-ului filozofează despre fazele avansate ale jafului (transferuri de la băncile letone mai departe prin lume), dar bănuitor sare peste etapa inițială, realizată în Moldova, când se luau decizii (Leancă, Candu, Drăguțanu, etc.) și se transmitea miliardul din Rezervele Naționale în conturile private ale grupului Shor. Se pare că Kroll evită cel mai DOCUMENTAT fragment al schemei.

Dincolo de toate jocurile de-a „investigarea”, când, sub pretextul aflării adevărului, intenționat se consumă ani care rezultă într-o foaie-verde, atunci Kroll are o problemă cu reputația. Și încă ceva. Nimeni altul decât „coordonatorul Plohotniuk” nu a putut porunci Guvernului, Băncii Naționale, lui Shor, Procuraturii Generale, CNA-ului și altor instituții ale statului să asigure jaful secolului. Dacă Kroll nu reușește din prima să-l găsească (nu vede elefantul din cameră), atunci problema e cu reputația Kroll-ului, nu cu „complexitatea” schemei.

* * *

BNM nu va publica raportul Kroll-2. Și nu contează explicațiile. Pentru că tuturor le este clar totul.

― „Banca Națională va publica ‘sinteza’ raportului (n.r. scrisă la GBC). În același timp, documentele de lucru care includ analizele detaliate ale urmăririi fondurilor fraudate vor fi expediate ‘organelor de resort’ din R. Moldova” ➝ adică, lui Plahotniuc și complicilor lui din procuratură, CNA, justiție și BNM(!)

Cât despre Banca Națională, bucuroasă să dea vina pe oricine (pe Kroll, de data asta) pentru nepublicarea datelor privind crima secolului; BNM ar putea publica datele, pe care le-a transmis Kroll-ului, de sine stătător. Cel puțin, nu va fi nevoie de traducere română-engleză și invers. Însă Cioclea nu pentru asta e instalat.

https://www.facebook.com/viorel.topa?pnref=lhc.friends