Noutate-bombă: Suspendarea președintelui Igor Dodon amenință Republica Moldova cu introducerea trupelor rusești

Putin si Dodon

Sub „vassalul” pro-rus, jilţul prezidenţial s-a clătinat la modul real.

Scandalul cu suspendarea președintelui moldovean Igor Dodon, unul dintre principalii aliați ai Rusiei în regiunea Mării Negre, ar putea să-l provoce pe Vladimir Putin să înceapă operațiuni militare. Acest lucru  l-a exprimat bine-cunoscutul politolog Stanislav Belkovsky la „Echo-ul Moscovei”, fiind principalul motiv pentru schimbarea scandaloasă a lui Dodon, care are o poziție deschisă pro-rusă, menționând că la toți președinții din fosta Uniune Sovietică, care au primit sprijinul lui Vladimir Putin, în curând le vine sfîrşitul. „Încă o dată, Rusia nu reușește să preia controlul uneia dintre țările post-sovietice, unde totul părea favorabil, dar această situație este picantă și pentru că se poate încheia cu introducerea trupelor ruseşti”.

Belkovsky a remarcat că pierderea unui aliat important în persoana lui Dodon ar putea să-l provoace pe Putin la un scenariu cu aplicarea forţei, cum a fost în cazul Crimeei și a Donbas-ului, dar până acum situația și conflictul nu au ajuns încă la linia roșie.

Unii experți spun că eliminarea lui Dodon este un semnal serios pentru președintele rus Putin. De asemenea, nu este exclus faptul că, dacă guvernul și parlamentul Moldovei îl înlătură în cele din urmă pe Dodon, conducerea Federației Ruse poate interveni în această situație și să încerce să îl protejeze pe loialul Dodon. După cum s-a anunţat anterior, Moldova a decis să se retragă din CSI, însă președintele pro-rus Dodon vrea să o împiedice.

https://www.dialog.ua/world/141051_1514970577