ÎNTREBAREA ZILEI: Cine este „unionistul” Anatol Şalaru? Cine este Preşedintele Igor Dodon? Adversari, prieteni sau provocatori ?

Salaru Dodon

 

Andrei Ţurcanu, decembrie 2016:
„Unul care:
– a furat peste tot pe unde a fost,
– care a băgat până la cot mâna în traista cu banii adunați de la popor la mitingurile din 1988-1989,
– care l-a ușurat fără nici o rușine chiar pe nașu-său de mai multe milioane de dolari,
– care, fiind ministru, ani la rând din 2009 încoace, ne-a tot jecmănit prin scheme de jaf și înstrăinare a avutului public,
ACUM DECLARĂ CĂ-ȘI CROIEȘTE ȘI EL UN PARTID.
Și nu unul oarecare, ci un partid UNIONIST.
Anatol Şalaru „unionist”, nu mă îndoiesc, pentru specimenul în cauză nu înseamnă altceva decât „unirea” încă a câtorva milioane prin conturile sale din străinătate.
Înțelepciunea populară spune: „Din coadă de câine sită de mătase nu faci.”
În cazul dat însă lucrurile par mai grave.
În această încercare de săltare a insului din rolul de șoarece de cașcaval în unul de lider național întrevăd un joc foarte periculos. Avem deja pe stânga un provocator cinic pentru care banul este totul, Igor Dodon. Iată că ni se mai prepară unul, exact din același aluat, pe dreapta. Rezultatul, dacă proiectul reușește, ar putea fi pentru noi imprevizibil, chiar tragic. Îl cunosc, insul nu are nici un fel de scrupule. Viața oamenilor nu valorează pentru dânsul nimic. A demonstrat-o încă din 1989, atunci când, la 19 martie, la Chișinău ni se pregătea un măcel exemplar. „Fără sânge nu vom rezolva nimic!”, striga el la ședința Consiliului Frontului Popular, dorind cu orice preț să ne bage într-o provocare cu un sfârșit clar dinainte pentru toată lumea…”