Generozitatea în politică sau cum poţi cuceri un popor

Maria Herţa

GENEROZITATEA ÎN POLITICĂ

are asemănare la mai mulţi suverani şi politicieni…

Acum vorbim de suveranul Putin, care,după 18 ani de şedere la tronul Rusiei, nu trebuie să provoace mari îndoieli şi deznădejde în rîndul electoratului.

Înainte de noile alegeri prezidenţiale, Putin a decis să le ierte ruşilor „datoriile vechi,, la taxe.

Reeşind din ,,prevederile,, Dumei de Stat,cică începând cu 1 ianuarie 2018,, rușilor-datornici,l-i se ,,vor ierta,, datoriile de peste 150 miliarde .Dar,adevărul e altul. Datornicii, ca atare, pot fi iertaţi pentru datoriile acumulate şi din simplul motiv că termenul limită a expirat.

Deci,actul important în politica de moment este să aduci această veste electoratului,în cît mai oportun şi corect mod.

Dacă electoratul rus, nu este uituc,ca mai tot electoratul, şi-ar putea aminti că acest gest generos a lui Putin a mai fost,acum şase ani,în 2011.Atunci ruşii au fost scutiţi de 36 de milioane ruble ruseşti.

Să fie o coincidenţă un asemenea gest larg din partea suveranului, înaintea alegerilor prezidențiale? Cu siguranţă, gesturile politice, la vremea cuvenită, pot întuneca minţile electoratului…şi dacă timp de 18 ani acest electorat a fost minţit,e posibilă, oare o deşteptare masivă la ruşi?…

Vreau să cred că ,în cazul contribuabililor cinstiți, astfel de manifestări de generozitate preelectorală pot ridică o serie de întrebări. Şi mult mai multe întrebări ar avea ei cu referire la faptul că bugetul naţional al Rusiei,pierde anual sute de miliarde de ruble sub formă de dividende din profiturile companiilor de stat ( „Gazprom“, „Rosneft“ și altele.). Acestora li se îngăduie să achite doar jumătatea din strictul legitim necesar.

Dacă mai adăugăm aici şi scutirea de la impozite ale unor cetățeni foarte bogați, care se află sub sancțiunile Occidentului,apoi vedem ,a cîta oară,că mulţimea , prin manipulări şi spălări pe creer,sunt aduşi la ipoteza să se bucure că o dată la șase ani l-i se iartă o mie de ruble doar pentru a nu uita să pună ştampila de vot la ,,candidatul corect,, indicat…

Această Generozitate politică ne ,,paşte,, pe fiecare dintre noi,în momentele cruciale, la urna de vot.

 Maria Herţa