PROTEST Maia Sandu şi echipa sa: De ce ILAN SHOR nu stă la închisoare ? De ce JUSTIŢIA îl protejează pe SHOR ?

dosarului-lui-Sor-justitia--somn-uSor

Partidul Acțiune și Solidaritate cere urgentarea examinării dosarului primarului de Orhei Ilan Shor, condamnat de prima instanță pentru implicare în tranzacțiile frauduloase din sistemul bancar din 2014.

Aproximativ 20 de membri și simpatizanți ai formațiunii au organizat un flash-mob astăzi în fața sediului Judecătoriei Chișinău în semn de protest față de tergiversarea cazului. Protestatarii critică faptul că dosarul continuă să se afle la Judecătorie, pe motiv că încă nu a fost tradus, deși ar fi trebuit să ajungă deja la Curtea de Apel.

„Au trecut 6 luni de când a fost emisă decizia instanței, iar dosarul este reținut aici, la Judecătoria Buiucani. Motivul este ridicol, cică nu pot traduce un dosar. Am venit să propunem să-l traducem noi, dacă statul nu poate traduce un dosar de o asemenea importanță”, a declarat Maia Sandu.

Mai mult, lidera PAS susține că tergiversarea acestui proces este făcută intenționat de către autorități, pentru ca Ilan Șor să poată candida la alegerile parlamentare din 2018, să obțină un mandat de deputat și să fie absolvit de vină.

Un grup de contramanifestanți, susținători ai lui Ilan Shor au organizat o altă acțiune, luând apărarea primarului de Orhei și scandând lozinci jignitoare la adresa Maiei Sandu. Un cordon de polițiști a divizat cele două grupuri de manifestanți.

Amintim că, Ilan Shor a fost condamnat în luna iunie la 7 ani jumătate de închisoare pentru escrocherii în proporții deosebit de mari, fiind principalul învinuit în dosarul legat de jaful bancar. Și rapoartele companiei Kroll îl prezintă pe acesta și companiile pe care le controlează că au avut rolul esențial în  tranzacțiile frauduloase. Ilan Shor se află însă la libertate, sub control judiciar, executând în continuare mandatul de primar al orașului Orhei.