Întrebarea zilei: Cine sunt cei mai corupţi politicieni ai R. Moldova? Ce ne spune Barometrului Opiniei Publice ?

Dodon I Plahotniuc V

Preşedintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc şi Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon ar fi cei mai corupţi politicieni, potrivit Barometrului Opiniei Publice realizat de Institutul de Politici Publice (IPP) făcut public joi în cadrul unei conferinţe de presă.

În opinia a 32,6% din respondenţi, Vlad Plahotniuc este cel mai corupt politician, pe locul doi clasându-se Igor Dodon, cu 4,9%. Aceştia sunt urmaţi de fostul lider PLDM, Vlad Filat, cu 2,6% şi preşedintele PL, Mihai Ghimpu, cu 0,9%.

0,5% din respondenţi au menţionat că spicherul Parlamentului RM, Andrian Candu şi liderul PCRM, Vladimir Voronin, sunt cei mai corupţi politicieni, iar Renato Usatîi a acumulat 0,4% din totalul intervievaţilor.

O bună parte a respondenţilor – 43,9%, au declarat că nu ştiu cine este cel mai corupt politician, iar 7% au notat că toţi politicienii moldoveni sunt corupţi.

Notabil este faptul că 77% din cei chestionaţi au răspuns că în R. Moldova lucrurile merg într-o direcţie greşită.

Barometrul Opiniei Publice a fost efectuat în perioada 18 noiembrie – 5 decembrie 2017, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova. Volumul eşantionului a fost de 1113 persoane cu vârsta de peste 18 ani. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de 2.9%.

http://epochtimes-romania.com/news/barometrul-opiniei-publice-plahotniuc-si-dodon-ar-fi-cei-mai-corupti-politicieni-din-rm—268926