Declaraţie-bombă: Biblia este falsă. Ierusalimul nu a fost al evreilor

Biblia-este-falsa--sustine-un-profesor-israelian

Un arheolog prestigios din Tel Aviv sustine ca anumite parti din Biblie nu sunt adevarate, pentru ca nu exista dovezi care sa le sustina. Ierusalimul nu ar fi al evreilor, mai spune acesta. El mai afirma ca templul lui Solomon nu a existat, deoarece nu s-a gasit nimic care sa ii ateste existenta.

Profesorul Finkelstein este cunoscut drept „tatal arheologiei biblice”, scrie Sott. El a declarat pentru publicatia „Jerusalem Post” ca arheologii israelieni nu au gasit dovezi istorice sau arheologice care sa sustina Exodul (sau Iesirea) din Biblie.

De asemenea, el afirma ca nu se pot sustine cu dovezi nici peregrinarile evreilor pe muntele Sinai si nici cucerirea Canaanului de catre Iosua. Cat despre presupusul templu al lui Solomon, acelasi arheolog spune ca nu avem dovezi care sa demonstreze clar ca el ar fi existat in realitate.

Un arheolog independent, Rafi Greenberg, spune ca Israelul va descoperi ceva daca face sapaturi timp de sase saptamani. El mai spune ca israelienii au excavat ceea ce se numeste „Orasul lui David” in apropierea Jerusalimului, la Silwan, timp de doi ani. Totul a fost, insa, fara niciun folos.

Profesorul Yoni Mizrahi, un alt argheolog independent care a colaborat cu Agentia pentru Energie Atomica, este de acord cu teoria lui Finkelstein. El spune ca gruparea de dreapta Elad Association nu a gasit nimic care sa dovedeasca existenta palatului lui David. Totusi, aceasta grupare s-a ghidat in activitatea sa dupa texte de Scriptura, ca si cum activitatea ei depindea de acestea.

ziare.com