Bomba zilei: Dosar penal lui Vlad Plahotniuc în Rusia, liderului partidului democrat din R. Moldova pentru omor

Plahotniuc Bender

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, este cercetat penal în Federația Rusă. Potrivit portalului Judecătoriei Basmanîi din Moscova, la 30 noiembrie curent, a fost înregistrat un dosar penal pe numele lui Plahotniuc.

Tot la 30 noiembrie, instanța a emis mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc. Potrivit articolului 105, punct.2, litera L din Codul Penal al Federației Ruse, Plahotniuc este cercetat pentru omor din motive politice, ideologice, rasiale, naționaliste sau religioase, sau din motive de ură față de anumite grupuri sociale.

Este vorba despre o acuzație extrem de gravă care se pedepsește de la 8 ani de închisoare, până la detenție pe viață.

Menționăm că Partidul Democrat a negat informațiile precum că pe numele șefului partidului de guvernământ ar fi fost intentat un dosar penal. Totodată, califică acestea acțiuni ca fiind abuzuri din partea Federației Ruse, care au la bază „motive geopolitice, de intimidare, șantaj și hărțuire a oficialilor moldoveni”.

UNIMEDIA amintește că astăzi în presa rusă au apărut informații precum că un dosar penal a fost deschis pe numele lui Vlad Plahotniuc în Federația Rusă. Printre faptele încriminate ar fi atentatul la viața bancherului rus Gherman Gorbunțov.

PLAHOTNIUC a fost invinuit oficial in Rusia de omor

Oligarhul moldovean Vladimir Plahontiuc, președinte al Partidului Democrat din Moldova, a fost învinuit de omor în Federația Rusă. Comitetul de anchetă i-a înaintat învinuirea în lipsa sa, fiind depusă o solicitare privind reținerea acestuia.

Despre aceasta anunță portalul Rosbalt.ru, într-o știre exclusivă publicată azi după miezul nopții.

Potrivit publicației, care face trimitere la o sursă în organele de anchetă, în materialele cazului se spune că „Plahotniuc a comis omorul cu deosebită cruzime a peste două persoane recurgând la metode periculoase, în componența unei grupări criminale organizate din motive politice, ideologice, rasiste sau a urii naționale”.

La Judecătoria Basmannîi din Moscova a fost depusă o cerere de reținere a lui Plahotniuc în lipsa acuzatului. Fabula anchetei, sursa Rosbalt.ru a refuzat să o comunice, menționând doar că „crimele nu au fost comise în Rusia”.

Comisia de investigație a Federației Ruse în lipsă a adus acuzații în asasinarea oligarhului moldovean Vladimir Plahotniuc. Instanța a depus o cerere pentru arestarea in absența.

După cum a raportat  „Rosbalt“ o sursă de aplicare a legii, în dosarul cauzei afirmă că Plahotniuc a comis un omor a  două persoane brutal prin metode periculoase într-un grup organizat motivat fiind de ura rasială politică, ideologică, etnic.

Tribunalul Basmanny a formulat o cerere de arestare absentă a lui Plahotniuc. Interlocutorul agenției a refuzat să raporteze ancheta, menționând doar că infracțiunile nu au fost comise în Rusia.

http://www.rosbalt.ru/moscow/2017/12/06/1666205.html