R. Moldova – stat capturat: De ce nu este investigat dosarul „Banii lui Dodon din Bahamas”? Cum Procuratura Anticorupţie şi Comisia Electorală Centrală a R. Moldova lucrează pentru regimul Plahotniuc-Dodon

Bahamas

MAIA SANDU: Încă o dovadă cât de bine funcționează târgul dintre PD și PSRM. Dodon își finanțează campaniile cu bani veniți ilegal prin firme off-shore, iar instituțiile controlate de Plahotniuc se fac că nu văd și nu aud, chiar dacă PAS a sesizat CEC-ul cu mai mult de un an în urmă. Pentru o asemenea ilegalitate, Dodon trebuia scos din cursa electorală, însă dorința lui Plahotniuc să-l facă președinte a fost prea mare ca să permită așa ceva. Ce nu înțeleg aceste două personaje toxice pentru Moldova este că târgurile dintre două clanuri de hoți mereu se termină prost, pentru că țara noastră nu este o piață în care Dodon cu Plahotniuc să facă târguieli pe seama cetățenilor.

Banii lui Dodon din Bahamas

Socialiștii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depășește cu mult bugetul Partidului Socialiștilor de la alegerile locale din 2015.

Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de prezidențiale, printr-o firmă de media.

Deschide şi citeşte mai jos:

Banii lui Dodon din Bahamas