ULTIMA ORĂ: Naţionaliştii au ieşit în stradă în Polonia pentru o „Europă albă”

-independance-en-pologne
Zeci de mii de oameni au iesit pe strazi in Polonia, sambata seara, de Ziua Nationala a tarii, pentru sustinerea a ceea ce au numit „Europa alba”.

Evenimentul, care a cuprins mesaje xenofobe, simboluri de extrema dreapta si sloganuri religioase, a fost catalogat drept o „priveliste frumoasa” de catre ministrul de Interne, Mariusz Blaszczak, scrie The Guardian.Politia a estimat ca 60.000 de oameni au participat la marsul din Varsovia. Multi dintre ei au fost tineri, unii cu fumigene rosii, cu fetele acoperite sau cu sticle de bere in maini, insa la manifestatie au fost si familii si varstnici.”Dumnezeu, onoare, tara” si „Glorie eroilor nostri” au fost cateva dintre scandari. Au existat si scandari xenofobe, precum „Polonia pura, Polonia alba” si „Afara cu refugiatii”.

Miting Polonia
 

Foto: Arhiva Hepta.ro

Manifestatia a fost una dintre cele mai mari de acest fel din Europa si a atras lideri de extrema dreapta din Marea Britanie sau Italia.
Contestatarii acestui miting s-au declarat socati ca protestatarilor li s-a permis sa marsaluiasca pe strazi, sustinand ca majoritatea acestora sunt „huligani care au deturnat patriotismul”.

Protest Polonia
 

Foto: Arhiva Hepta.ro

http://www.ziare.com/europa/polonia/neofascistii-au-iesit-in-strada-in-polonia-pentru-europa-alba-galerie-foto-video-1488937