ION STURZA: A început sfîrşitul lui Plahotniuc. Ce urmează să se întîmple în R. Moldova?

Sturza

„«Interviul» cu Proca a fost făcut într-o instituție de maximă siguranță din România. Aici e marea problemă a domnului Plahotniuc! L-au „trădat”, abandonat serviciile românești?Se pare că da. Asta e grav! Acesta este începutul sfârșitului. Asta trebuie de înțeles. În rest, doar fum…”, a scris Ion Sturza pe facebook.

Sturza mai scrie că am putea afla în curând cine de fapt este intermediarul în cazul Gorbunțov: „Justiția română și britanică nu sunt asemenea celei de pe Bâc”.

„Filmul „dezvăluirilor” celui a cărui profesie e să omoare oameni nu ar fi meritat să fie luat în serios. Un individ, asasin în serie, prins de justiția română, condamnat la ani grei de pușcărie, numai credibil nu e. Alt tip, Gorbunțov, „bancherul negru” al mafiei care a condus Calea Ferată a Federației Ruse, nu este mult mai breaz. Pus să aibă grijă de banii obținuți din „otkat”-uri, a fugit cu tot cu bani inițial la Chișinău, pe urmă la Londra. La ruși și pentru 10 ruble te împușcă, dar dacă ai ciordit 200 de milioane de USD?! Prima oară a fost strâns cu ușa la Chișinău, unde se dădea drept „mare businessman”, dosare penale, amenințări. Evident, cu participarea nemijlocită și bine plătită a organelor „abilitate”. Nu a fost cuminte, a fugit la Londra, lucru care a supărat rău „deponenții”. Clar lucru, cineva de la Chișinău a intermediat comanda dată asasinului Proca. Comanditarul e cineva din „păgubiții” de la Moscova. E Renato Usatîi sau Vlad Plahotniuc acel intermediar? Greu de spus, mai degrabă, nu… Dar vom afla în curând. Justiția română și britanică nu sunt asemenea celei de pe Bâc”.

Fostul premier este de părere că de o eventuală anchetă la București despre modul în care a fost posibilă intervievarea lui Proca ar putea depinde soarta politicienilor Vlad Plahotniuc și Rento Usatîi.