Mikhail Saakaşvili: Oligarhul Plahotniuc face parte din „Lumea Rusă”

Saakasvili

Retorica pro-occidentală a oligarhului moldovean, Vladimir Plahotniuc este un paravan ce ascunde interesele sale în Rusia.

Acest lucru a fost declarat de către fostul șef al Administraţiei de Stat a regiunii Odesa Mikhail Saakashvili în  talk-show „Politica“ cu Natalya Morar.

Saakașvili a spus că o astfel de situație este tipică în cazul partenerului ucrainean a lui Plahotniuc – Petro Poroshenko. „Deci, este interesant faptul că aceştia se presupune că sunt anti-rusi, dar, în același timp, lucrează bine cu partenerii ruși.“

În plus, Mihail Saakașvili a spus că, la etapa actuală Plakhotnyuk l-a întrecut pe  Poroșenko de a stabili un control asupra statului. „Plahotniuc a făcut asta mai înainte, lucru pe care  Poroșenko vrea să-l facă acum în Ucraina: asigurarea unui control complet asupra puterii mass-media,  toate ramurile de guvernare, asupra minților compatrioților săi și de afaceri, desigur,“ – a spus Saakașvili, adăugând că Plahotniuc și Poroșenko ” se simt foarte bine în așa-numita „lume rusă”.

Anterior, în Republica Moldova a fost relatat pe larg că oligarhul Vladimir Plahotniuc este un cetățean rus. Principala sursă  deținută de Plahotniuc în domeniul mass-media  timp de peste zece ani, „Primul canal“ este unul dintre cele mai populare din Rusia. Se ştie că Plahotniuc controlează o filială a gigantului rusesc de gaze „Gazprom“ – întreprinderea moldo-ruse „Moldovagaz“. Este cunoscut faptul că prin intermediul acestei întreprinderi sînt finanțate activitățile conduse de Partidul Democrat a lui Vladimir Plahotniuc.

http://omg.md/index.php?newsid=13992