Ştire-bombă: Israelul împinge America la un război cu Iranul! Vor reuşi generalii americani să prevină catastrofa?

America razboi Israel

James Petras

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, și președinții celor 52 de organizații evreiești mari din SUA îl duc pe președintele Trump ca pe un catelus in lesa spre un război major cu Iranul. Cei  „52 de Președinţi isterici și „Bibi“ Netanyahu s-au angajat în previziunile de producție ale unui nou Holocaust, gândindu-se că  Iranul  se pregăteşte să „evapore“ Israelul,  cea mai puternică ţară nucleară din Orientul Mijlociu.  Președintele-paiaţă american Trump a înghițit această fantezie și împinge poporul american lîntrun război pentru Israel. Vom da zece exemple recente de politici pro-israeliană implementate de Trump în marşul lui de război (cu siguranță există multe altele):

1. După mulți ani, Israelul și „cei 52 președinţi, în cele din urmă au forțat SUA să se retragă din  Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), din cauza documentației înregistrate privitor la crimele israeliene împotriva poporului palestinian. Trump și-a îndeplinit cerințele.

2. Tel Aviv a cerut ca susținătorul fanatic sionist al așezărilor ilegale și coloniștilor evrei în teritoriile palestiniene ocupate, avocatul David Friedman, să fie numit ambasadorul SUA în Israel. Trump s-a supus, în ciuda conflictului aparent de interese al ambasadorului.

3. Israelul a început să efectueze bombardamente brutale asupra trupelor și obiectelor guvernamentale siriene implicate în războiul împotriva teroriștilor angajați de ISIS. Israelul, care a sprijinit teroriștii în aspirațiile lor de a distruge statul secular, a cerut sprijinul SUA. Trump a îndeplinit această cerere și a trimis armament american în cantităţi mai mari teroriștilor anti-guvernamentali.

4. Israelul a condamnat un acord cu privire la programul nuclear al Iranului în 2015, care a fost semnat de 6 state principale și membrii Consiliului de Securitate al ONU (SUA, Franța, Marea Britanie, Germania, China și Rusia). Înfuriat, Netanyahu a cerut ca președintele Trump să asculte Tel Avivul și să desființeze acordul multilateral semnat de predecesorul său, Barack Obama. Trump s-a supus, iar Statele Unite riscă să încalce în mod deschis un acord internațional. Trump, papagalul  lui Netanyahu  minte că Iranul a încălcat „spiritul acordului” fără a aduce o singură probă de încălcare reală. Cinci alţi semnatari ai  acordului, militarii americani și Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) au confirmat în mod repetat respectarea strictă a Iranului al acestui acord. Trump respinge dovezile nenumăraţilor experți ai aliaților, dar şi generalii americani , adoptînd minciunile isterice ale Israelului și celor 52. Cine ar fi crezut că omul de afaceri „încăpățânat” Trump ar fi atât de „moale” când vine vorba de respectarea  contractelor și acordurilor!

5. Israel, și cei „52“ au cerut ca Washingtonul să pună la închisoare și să amendeze cetățenii care și-au exercitat dreptul constituțional şi au sprijinit campania de boicot internațional al Israelului, pentru a pune capăt ocupației israeliene ilegale a pămînturilor palestiniene și crimelor împotriva palestinienilor. Trump a făcut-o. Americanii se vor confrunta în curând cu un termen real de închisoare de zece ani și cu distrugerea financiară completă, pentru sprijinirea unui boicot economic pașnic al coloniștilor israelieni. Aceasta va fi o încălcare fără precedent a Constituției Statelor Unite. În prezent, angajații guvernamentali din SUA, cum ar fi profesori în unele state din SUA,  se confruntă cu pierderea de locuri de muncă pentru refuzul de a semna un „jurământ de credință“. Victimelor disperate în urma  inundațiilor și dezastrelor naturale în Texas li se refuză accesul la fonduri guvernamentale , în cazul în care nu semnează un astfel de jurământ de loialitate în sprijinul Israelului.

6. Israelul a cerut SUA să-i numească pe fanaticii sionisti,  avocatul  Jason Greenblatt și speculantul de  imobiliare Jared Kushner, în calitate de  mediatori din Orientul Mijlociu.

7. Trump chiar a mers împotriva sfatului „generalilor săi cu privire la respectarea acordurilor privind programul nuclear iranian și a fost de acord să se conformeze lui Netanyahu.

8. Trump susține vechiul proiect israelian  cu scopul ocupării de către kurzi a  nordului Irakului, ocuparea provinciei bogate in petrol Kirkuk și fărămiţarea poporului irakian secular şi naționalist. Trump a trimis arme și consilieri militari kurzilor din Siria sfâșiată de război, pentru a a-i ajuta să ocupe teritoriul pentru un „Kurdistan“ separat. Aceasta face parte dintr-un plan israelian pentru divizarea Orientul Mijlociu în slabe state tribale.

9. Trump a respins cererea guvernului turc pentru extrădarea lui Fethullah Gulen, pentru rolul său de lider în lovitura de stat militară care a eșuat în 2016.

10. La fel ca toți predecesorii săi, Trump este complet subordonat lobby-ului israelian (de exemplu, AIPAC).Trump l-a ales pe ginerele său sionist Jared Kushner, un investitor imobiliar și un susținător proeminent al războiului împotriva Iranului în calitate de consilier de politică externă .

Iresponsabilitatea şi indulgenţa  Președintelui Trump faţă de Israel și a agenților săi americani, a provocat îngrijorare profundă în rândul generalilor din propriul cabinet, și a ofițerilor militari în rezervă care se opun dorinței  Tel Aviv-ului  de a împinge  Statele Unite să declanşeze un război în Orientul Mijlociu .

Zece motive pentru care ofițerii militari susțin acordul nuclear al Ianului cu America.

Configurația de putere-Netanyahu Israel în Washington a reușit să convingă Trump ruperea acordului nuclear cu Iranul. Acest lucru a fost contrar consilierii și dorinţelor  generalilor americani de la Casa Albă și ofițerilor în serviciul activ din domeniu, care susțin acordul și recunosc cooperarea cu Iranul.

Generalii au zece motive bune pentru a respinge pe Netanyahu-Trump care doresc să distrugă acordul:

1. Acordul lucrează. Toți observatorii de încredere, independenţi și oficiali, inclusiv Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), comunitatea de informații din SUA și secretarul de stat american, au confirmat – Iranul își îndeplinește partea sa din acord.

2. Dacă Trump încalcă acordul semnat de șase membri ai Consiliului de Securitate al ONU, în scopul de a satisface capriciile Israelului si a grupării celor „52“, guvernul SUA va pierde toată credibilitatea în rândul aliaților săi. Armata SUA va fi discreditată în mod egal în relațiile lor actuale și viitoare cu NATO, precum și alți militari „parteneri.“

3. Încălcarea acordului va determina ca iranienii să-și reia programul de arme nucleare defensive și avansate, crescând riscul ca incitarea israeliană să provoace o confruntare militară. Războiul  SUA cu Iranul ar fi unul îndelungat şi ar duce la moartea a zeci de mii de soldați americani, distrugerea bazelor militare americane și naveleor de război din Golful Persic. Un război pe scară largă cu Iranul, o țară mare și bine înarmată, ar fi un dezastru pentru întreaga regiune.

4. Generalii Statele Unite ale Americii știu din experiența lor anterioară în administrația lui George W. Bush, că oficialii sionisti din Washington, în strânsă cooperare cu conducătorul israelian, au lucrat neobosit pentru a provoca o invazie americana în Irak și să înceapă un război de lungă durată în Afganistan. Acest lucru a dus la moartea și rănirea a sute de mii de  militari americani, precum și a milioanele de victime în rândul populației civile din țările ocupate. Haosul ulterior a creat o criză uriașă de refugiați care amenință acum stabilitatea în Europa.

5. Generalii din SUA au învățat în războaiele din Irak, Siria, Libia și Somalia, unde intervenția dezastruoasă a dus la înfrângerea și pierderea potențialilor aliați importanți.

6. Generali americani, care lucrează cu secretarul de Rex Tillerson, pentru a încheia un acord cu Coreea de Nord știu că, dacă Trump încalcă  acordul cu Iranul, asta întărește doar suspiciunea  Coreei de Nord faţă de Statele Unite. Este clar că un război total cu Coreea de Nord nucleară poate nimici zeci de mii de soldați americani și a aliaților lor în întreaga regiune și ucide sute de mii, dacă nu milioane, de civili.

7. Generalii americani sunt profund îngrijorați de faptul că comandantul lor-șef, președintele ales al Statelor Unite, acceptă ordinele Israelului. Ei nu doresc să verse sânge american în interesul unei puteri străine, a cărei politică a afectat influența Statelor Unite în Orientul Mijlociu. Generalii doresc să acționeze și să protejeze interesele naționale ale Statelor Unite, nu a Tel Aviv-ului.

8. Soldații americani sunt indignați de faptul că Israelul primește cele mai avansate arme și tehnologii din SUA, care au fost subvenționate de contribuabili americani. În unele cazuri, israelienii primesc arme americane avansate chiar mai devreme decât trupele americane. Ei știu, de asemenea, că agenții de informații israelieni (și evreii americani) spionau Statele Unite și că au primit informații militare confidențiale pentru a afecta politica SUA. Israelul acționează în Statele Unite cu impunitate totală!

9. Generalii americani sunt îngrijorați de discuțiile cu China asupra problemelor militare strategice de importanță globală. Venerarea constantă și poclonul înaintea Israelului, o entitate mondială mizerabilă, a condus la o scădere a prestigiului SUA, precum și neîncrederea Chinei cu privire la orice acord militar cu americanii.

10. Dependența  lui Trump de consilierii săi pro-israelieni a dus la crearea unui guvern paralel care îl montează pe președinte împotriva generalilor săi. Acest lucru, desigur, dezvăluie ipocrizia completă a campaniei Trump „Voi face din nou America Mare”. Practica și politica sa de promovare a războiului cu Iranul pentru Israel au pus interesele naționale ale Statelor Unite și sfatul generalilor americani pe ultimul plan și nu vor restabili niciodată prestigiul Statelor Unite.

Concluzie

Refuzul lui Trump de a respecta acordul privind programul nuclear iranian reflectă puterea copleșitoare a Israelului asupra președintelui SUA. Reproșurile lui Trump din partea generalilor  și a secretarului de stat Tillerson dezvăluie degradarea completă a președinției americane și rolul SUA în politica mondială.

Toți președinții  din SUA au fost influențați de miliardarii și milionarii evrei care le-au finanțat campaniile electorale. Dar, uneori, unii „comandanți-șefi” au decis să urmeze o politică favorabilă intereselor naționale ale Statelor Unite, mai degrabă decât ambițiile beligerante ale Israelului. Pentru a evita un război catastrofal în Orientul Mijlociu  Obama a decis să negocieze și să semneze un acord nuclear cu Iranul.  Nebunul util al Tel Aviv-ului, Donald Trump, intenționează să înlăture acordul și să arunce țara într-un război regional infernal.

În acest sens, opinia internațională se alătură generalilor Americii. Numai Israelul și lacheii americani de pe Wall Street și de la Hollywood, îl salută pe Trump cel lăudăros şi războinic!

James Petras este autorul a peste 62 de cărți publicate în 29 de limbi și peste 600 de articole în reviste de specialitate, inclusiv American Sociological Review, British Journal of Sociology, Social Research și Journal of Students.

Sursa:
https: //israelpalestinenews.org/netanyahu-israel-lobby-lead-trump-war-iran-behal …