Dezvăluire-bombă: Cum Federaţia Rusă finanţează clanul oligarhului Vlad Plahotniuc, care se declară pro-european

Plahotniuc Prime

„Primul canal” al Rusiei, care este una dintre sursele de venit ale clanului oligarhului moldovean Vladimir Plahotniuc, va primi 3 miliarde de ruble de subvenții din bugetul federal al Rusiei.

După cum a raportat RBC, Duma de Stat a Rusiei a adoptat amendamente la legea bugetului federal, potrivit căreia sunt introduse subvenții suplimentare pentru SA „Primul canal” în valoare de 3 miliarde de ruble. (aproximativ 52 de milioane de dolari – Ed.). Aceste fonduri vor merge la „rambursarea costurilor asociate producției și achiziționării produselor software, completarea acestora cu timpul de antenă și asigurarea măsurilor de a le aduce spectatorilor”.

Nota explicativă la proiectul de lege specifică faptul că subvenția prevede, de asemenea, compensarea „veniturilor pierdute în legătură cu activitățile curente și internaționale ale SA” Primul canal”.

De asemenea, RBC clarifică faptul că „primul canal” a primit subvenții bugetare importante în anii anteriori. Deci, în 2015, valoarea subvențiilor a depășit 7,7 miliarde de ruble. În 2016, subvențiile din bugetul federal s-au ridicat la aproximativ 5,2 miliarde de ruble.

„Primul canal” este transmis în Moldova de către oligarhul Vladimir Plahotniuc prin canalul PRIME . Retranslația celui mai popular canal de televiziune rusesc de peste zece ani rămâne sursa principală de conținut aparținând Plahotniuc Media Holding.

În plus, Plahotniuc controlează sucursala gazului rusesc Gazprom – compania moldo-rusă Moldovagaz. Se știe că prin această întreprindere sunt finanțate activitățile Partidului Democrat, conduse de Vladimir Plahotniuc.

http://omg.md/index.php?newsid=13988