ULTIMA ORĂ: „Spania este mai presus de toate!” Ucrainenii merg să lupte pentru Spania

Spania Ucraina

Luptătorii ucraineni îl susțin pe regele Filip al VI-lea și sunt gata să ajute  Madridul să lupte pentru unitatea Spaniei împotriva separatiștilor catalani

Membrii organizației „ Uniunea Veteranilor ucraineni ATO“, care au luptat anterior pentru integritatea Ucrainei lîn Donbass, ca parte a unor batalioane de voluntari, au anuntat intentia de a ajuta Spania în lupta pentru unitatea țării împotriva separatismului catalan.

Pe pagina lor de Facebook, au publicat o declarație și un mesaj video în care anunţă formarea unui batalion care să protejeze unitatea Spaniei, gata să acţioneze la prima cerere.

„Când în 2014 a apărut amenințarea separatismului în estul Ucrainei, cetățenii spanioli, împreună cu voluntarii ucraineni și cu arme în mâinile lor, ne-au apărat libertatea și independența. Pentru a sprijini frații spanioli, atunci când o amenințare similară a apărut în Spania, este datoria noastră sacră „, se spune în declarație.

Este de remarcat faptul că voluntarii în număr  de 300 de persoane sunt gata la  primul apel pentru a merge în Spania pentru a proteja integritatea teritorială a statului, o încercare de a împărți statul spaniol este o crimă împotriva democrației și a Europei.“

„Spania este mai presus de toate”, declară luptătorii.

La 1 octombrie, Catalunia a organizat un referendum privind independența față de Spania, în care este o regiune autonomă. Mai mult de 90% dintre cei care au votat au sprijinit retragerea regiunii din Spania, dar Madridul a refuzat să recunoască atât plebiscitul, cât și rezultatele acestuia. Ca rezultat al protestelor care au apărut, autoritățile centrale au folosit metode de forță. Au suferit 893 de persoane. După declarația Republicii Catalonia, Madridul a abolit decizia Parlamentului din Catalonia și întreaga conducere a autonomiei a fost trimisă în demisie. În Barcelona, oamenii au fost chemați să lupte pentru drepturi democratice prin mijloace democratice.

http://www.7kanal.co.il/News/News.aspx/196873