Analiză-şoc: Cum elita domină lumea. Partea a 2-a: Despre băncile centrale şi rolul lor de jaf din ţările noastre?

Elita 2

Michael SNAIDER

În ciuda faptului că toate țările lumii sunt profund divizate în tot si in toate, dar într-un fel sau altul, aproape toți au fost convinși că Banca Centrală este institutia de care toti au nevoie. Astăzi, mai puțin de 0,1% din populația lumii locuiește în țări în care nu există o bancă centrală. Crezi că e o coincidență? Și nu este intimplator oare că acum ne confruntăm cu cel mai mare balon de datorii din istoria lumii. În prima parte a acestei serii, am discutat despre faptul că datoria globală totală a ajuns la 217 trilioane de dolari. Cind veti intelege că băncile centrale au fost înființate pentru a crea datorii infinite, și cind va veti da seama că 99,9% din populația lumii trăiește în țări cu o bancă centrală, apoi, în cele din urmă, veti vedea tabloul general si veti intelege de ce am acumulat datorii atât de multe. Elita lumii folosește datoriile ca instrument de înrobire, iar băncile centrale le-au permis literalmente să înrobească întreaga planetă.

Este posibil ca unii dintre dvs. să nu fiți familiarizați cu modul în care „banca centrală” diferă de o bancă convențională. Următoarea definiție a „băncii centrale” dă Wikipedia:

Banca centrală, banca de rezervă sau consiliul monetar este o instituție care administrează moneda de stat, banii și ratele dobânzilor. Băncile centrale tind de asemenea să controleze sistemul bancar comercial al țărilor lor. Spre deosebire de băncile comerciale, banca centrală are un monopol pentru a crește baza monetară în stat, și tipărește de obicei, de asemenea, moneda națională, [1], care acționează în mod obișnuit in stat ca mijloc legal de plată.

În ultimii 100 de ani, am văzut cum au fost create treptat bănci centrale în întreaga lume. În prezent, există doar 8 țări mici care nu au încă o bancă centrală:

-Andorra
-Monako
-Nauru
-Kiribati
-Tuvalu
-Palau
Insulele Marshall
– Statele Federate ale Microneziei

Numărul locuitorilor acestor 8 țări este mai mic de 0,1% din populația lumii.

Dar, deși Banca Centrală este aproape universală, doar o mică parte din populația lumii poate să vă spună cum se creează banii.

Știti de unde provin banii?

Aici, în Statele Unite, majoritatea oamenilor cred că guvernul federal creează bani. Dar nu este așa.

Mulți sunt absolut șocați când descoperă că moneda americană este de fapt împrumutată. Guvernul federal oferă obligațiuni americane la Rezerva Federală în schimbul banilor creați de către Federal Reserve din aer. Rezervele Federale tranzacționează apoi aceste obligațiuni la un preț ridicat.

Întrucât guvernul federal trebuie să plătească dobândă la aceste obligațiuni, valoarea datoriilor create în aceste tranzacții este de fapt mai mare decât suma de bani creată. Dar ni se spune că dacă putem răspândi destul de repede banii în întreaga noastră economie și le putem impozita cu o rată suficient de mare, atunci putem să plătim în cele din urmă datoriile. Desigur, acest lucru nu se întâmplă niciodată și, prin urmare, guvernul federal ar trebui să se întoarcă mereu și să ia și mai mulți bani. Aceasta se numește o spirală a datoriilor și nu vom putea niciodată să ieșim din acest cerc vicios până când nu vom termina acest sistem teribil.

Dar de ce guvernul nostru (sau orice guvern în această chestiune) trebuie să ia banii creați de Banca Centrală în primul rând?

De ce guvernele nu pot crea bani singuri?

Hopa. Acesta este un mare secret pe care nimeni nu ar trebui să-l spuna.

Teoretic, guvernul Statelor Unite nu are nevoie de nici un ban. În loc să împrumute banii creati de Rezerva Federală din aer, guvernul federal poate să creeze banii direct și să le pună în circulație.

Da, se poate face. Înca în 1963, președintele John F. Kennedy a semnat decretul Nr. 11110, care a permis Trezoreriei Statelor Unite să emită bani ocolind Rezerva Federală. Aceste titluri de datorie, „United States Notes”, au fost emise și le puteți găsi încă pe eBay astăzi. Din păcate, președintele Kennedy a fost ucis la scurt timp după emiterea acestui decret.

Dacă în cele din urmă am fi trecut complet la „United States Notes” și am fi eliminat bancnotele Rezervei Federale, astăzi nu am avea datorii de 20 de miliarde de dolari.

Elitei lumii îi place să forțeze guvernele naționale să faca datorii, deoarece le permite să înrobească națiuni întregi, profitând în același timp de profituri uriașe.

Chiar și în 1913, un plan viclean a fost realizat prin Congres chiar înainte de Crăciun, planul s-a bazat pe un proiect care a fost dezvoltat in cercuri influente de pe Wall Street. Autorul G. Edward Griffin a facut o treaba extraordinara de documentare la modul în care totul s-a întâmplat, în cartea sa intitulată „Creature from Jekyll Island:. O a doua privire la Fed“ Rezerva federala a fost creată deliberat pentru a crea o spirală a datoriei publice, care s-a si întâmplat.

Din 1913 datoria de stat a crescut cu mai mult de 6.000 de ori, iar valoarea dolarului nostru a scăzut cu mai mult de 98 la sută. Mulți conservatori traiesc încă cu iluzia că într-o zi vom putea ieși din datorii dacă vom merge doar pentru a dezvolta rapid economia, dar am arătat deja într-un alt articol ca am ajuns in  punctul cand este matematic imposibil.

Și majoritatea oamenilor traiesc, de asemenea, cu iluzii false că Rezerva Federală face parte din guvernul federal. Dar acest lucru este, de asemenea, inexact. Iată fragmentele din articolul meu precedent:

Este o mare confuzie în ceea ce privește Sistemului Rezervei Federale, cât mai mulți oameni cred că este doar o agenție guvernamentală federală. Dar, desigur, nu este așa. De fapt, așa cum îi place să spună Ron Paul, Rezerva Federală este cam la fel de „federală” ca Federal Express.

Fed este o bancă centrală independentă, care a demonstrat în instanță că nu este o agenție a guvernului federal. Da, Președintele numește conducerea Fed, dar Fed și alte bănci centrale din întreaga lume isi apara cu înverșunare  „independența“ lor. Pe site-ul oficial al Rezervei Federale se recunuaste că cele 12  Federal Reserve Banks regionale au fost organizate „ca o corporație privată“, și lucrează ca persoane private. Ei  eliberează chiar acțiuni ale băncilor private pe care le dețin.

Dacă sunteți atât de interesat, atunci guvernul federal are cote zero.

Conform Constituției Statelor Unite, un cartel privat al băncii centrale nu ar trebui să emită moneda noastră. Articolul I, secțiunea 8 din Constituția noastră, numai Congresul este autorizat să bata„moneda, sa regleze valoarea  monedelor străine, și să stabilească standardul de Măsuri și Greutăți.“

Deci, de ce în întreaga lume, acest drept și putere au fost acordate băncilor centrale?

Adevărul este că nu avem nevoie de o bancă centrală.

Din 1872 pina in1913 nu a existat o Banca Centrală și nu a existat nici un impozit pe venit, iar această perioadă a fost o perioadă de creștere economică mare în toată istoria Statelor Unite.

Dar apoi a fost creat Federal Reserve, și încă de la început a avut loc deja 18 recesiuni diferite sau depresiuni: 1918 1920 1923 1926 1929 1937, 1945, 1949, 1953, 1958, 1960, 1969, 1973, 1980, 1981, 1990 , 2001, 2008.

Abolirea Sistemului Federal de Reserve este una dintre principalele sarcini și am scris despre el în ultimii șapte ani.

Așa cum am menționat, elita folosește datoria pentru a inrobi pe toți ceilalți, iar băncile centrale le permit să domine literalmente întreaga planetă.

Pina  noi nu vom anula sistemul bazat pe datorie, și nu vom trece trece la moneda fara datorii, nu vom fi în măsură să rezolvam problemele noastre economice și financiare  pe termen lung.

Dar din moment ce ei sunt incredibil de bogați, elita are o influență excepțională în societatea noastră. Ei controlează mass-media, politicienii noștri și chiar instituții globale precum Națiunile Unite. Oricine îndrăznește să pună la îndoială validitatea sistemului actual va fi distrus, și foarte puțini politicieni din lume, care sunt dispuși să vorbească împotriva băncilor centrale.

Totuși, acest lucru începe să se schimbe.  Este în creștere o nouă generație de lideri, și ei sunt determinati să rupă jugul pe care elita l-a instalat in societatea noastra. Nu va fi ușor, dar dacă se vor trezi destui oameni, eu cred că în cele din urmă vom fi capabili de a scăpa de acest sistem insidios.

Istochnk:
http: //theeconomiccollapseblog.com/archives/how-the-elite-dominate-the-world-par …