Analiză-şoc: Cum elita domină lumea. Partea 1: De ce datoria este un instrument de înrobire a oamenilor

Elita 1

Michael SNAIDER
De-a lungul istoriei umane, cei care s-au numit clasa conducătoare, au găsit diverse modalități de a obține de la cei care sunt sub controlul lor, să lucreze pentru beneficiile lor economice. Dar astăzi, noi înșine ne înrobim. Debitorul este un servitor al creditorului, iar în lumea noastră nu a mai existat  datorii mai mari decât acum. Potrivit Institutului Internațional de Finanțe, datoria globală a fost de 217 trilioane de dolari, deși alte estimări au stabilit cifra mult mai mare. Desigur, toată lumea știe că planeta noastră se îneacă în datorii, dar cei mai mulți oameni nu vor să se gândească la faptul cui aparţin toate aceste datorii. Acest balon al datoriilor fără precedent este cea mai mare redistribuire a bogăției în istoria umană, iar cei care se îmbogățesc, este elita extrem de bogată ce se află în partea de sus a lanțului alimentar.

Știați că 8 oameni au acum la fel tot atâta bogăție cat au cei mai săraci 3,6 miliarde de oameni luati împreună pe această planetă?

În fiecare an, diferența dintre cei ultra-bogați și cei săraci de pe planetă devine din ce în ce mai mare. Despre asta se scrie adesea, iar globalizarea „financiară” a economiei mondiale joacă un rol important în această tendință.

Întregul sistem financiar global se bazează pe datorie, iar acest sistem  bazat pe datorie,  pompeaza bogăția mondială spre vârful piramidei.

Odată ce Albert Einstein a spus:

Capitalizarea dobânzii este cea de-a opta minune a lumii. Oricine înțelege acest lucru câștigă … cine nu înțelege asta … plătește. ”

Fie că a spus într-adevăr el asta sau nu, nu contează, dar realitatea întrebării este că acest lucru este absolut adevărat. Elita ne cufunda în datorii, și percepand aceste procente de la noi, elita poate sta pe burta și încet, dar sigur devine tot mai bogata și mai bogata. Între timp, noi ceilalti, muncind ore  interminabile pentru a „plăti facturile noastre,“ de fapt,  ne petrecem cei mai buni ani ai noștri pentru a îmbogăți pe altcineva.

S-au scris multe despre cei care conduc lumea. Dacă doriți, puteți să-i numim „elita“, „establishment“ sau „globalisti“, adevărul este că cei mai mulți dintre noi știu cine sunt ei. Și cum ne controlează pe noi toți. În cele din urmă, acesta este un lucru de fapt foarte simplu. Banii sint o formă de control social, și bagandu-ne pe noi toti in datorii tot mai mult, ei ne obligă să lucram pentru beneficiul lor economic.

Asta incepe de la o vârstă fragedă. Noi ii încurajăm foarte mult pe tinerii noștri să meargă la facultate și le spunem să nu se îngrijoreze cât vor costa studiile. Noi îi asigurăm că după absolvire ei vor avea un loc de muncă solid, iar ei nu vor avea probleme cu rambursarea împrumuturilor pe care le acumulează.

Dar în ultimii 10 ani, restantele la creditul pentru studenți  in Statele Unite au crescut cu 250 la sută, si acum a atins  uimitor suma de 1,4 trilioane $. Milioane de tineri deja au intrat  în „lumea reală“, din punct de vedere financiar, iar mulți dintre ei isi vor petrece literalmente zeci de ani pentru a achita aceste datorii.

Dar acesta este doar începutul.

Pentru a păstra ritmul în societatea noastră, aproape toți avem nevoie de o mașină, iar împrumuturile de mașină sunt foarte ușor de obținut în aceste zile. Îmi amintesc când creditele auto s-au dat doar pentru patru sau cinci ani, dar în 2017  destul de des  e posibil de a găsi împrumuturi pentru vehicule noi pentru o perioadă de șase sau șapte ani.

Valoarea totală a datoriei la creditele auto in SUA a depășit acum un trilion de dolari, iar acest lucru este foarte periculos pentru ca acest balon creditar continuă să crească.

Dacă doriți să aveți o casă, aceasta va însemna și datorii mai mari. În trecut, împrumuturile ipotecare au fost de obicei acordate pentru timp de 10 ani, dar acum 30 de ani a devenit standard.

Apropo, știți de unde provine inițial termenul „ipotecă”?

Dacă ne întoarcem la latină, înseamnă  de fapt „cauțiunea morții”.

Și acum, când majoritatea creditelor ipotecare sunt proiectate pentru timp de 30 de ani, mulți vor continua să plătească până vor muri literalmente.

Din păcate, majoritatea americanilor nici măcar nu înțeleg cât de mult îi îmbogățesc pe cei care emit credite ipotecare. De exemplu, dacă aveți un credit ipotecar de 30 de ani, la o casă în valoare de 300.000 de dolari cu  3,92 procente la sută, în cele din urmă plata totala se va ridica la 510 640 dolari SUA.

Cardul de credit  este chiar mai viclean. Ratele dobânzilor la datoriile de la cardurile de credit sunt de multe ori în cifre duble, iar unii consumatori finali de fapt vor plăti de multe ori mai mult decât au împrumutat inițial.

Potrivit Sistemului Rezervelor Federale, datoria totală la cardul de credit in Statele Unite a depășit, de asemenea, un trilion de dolari, iar noi intram intr-o perioada a anului cand americanii folosesc cardurile de credit tot mai des.

În total, consumatorii americani au acum în jur de 13 bilioane de datorii.

Ca debitori, suntem cu toții servitori ai creditorilor și majoritatea dintre noi nici măcar nu înțelegem ce ne-au făcut

În această primă parte m-am concentrat pe titluri de creanță individuale, dar  în a doua parte, am de gând să vorbesc despre modul în care elita folosește datoria publica, pentru a ne subjuga corporativ. Pe toată planeta, guvernele naționale se îneacă în datorii și asta are loc nu intamplator. Elitei îi place să indatoreze Guvernele, deoarece este o modalitate de a transfera în mod sistematic o mare cantitate de bogăție din buzunarele noastre în buzunarele lor. Numai în acest an guvernul american va plăti aproximativ o jumătate de trilion de dolari doar în procente la capitolul datorie de stat. Aceasta este o cantitate uriasa de dolari impozitati, de pe urma carora noi nu avem nici un beneficiu, iar cei care beneficiază de ei, devin tot mai bogati și mai bogati.

În a doua parte, vom vorbi și despre modul în care sistemul nostru este bazat pe datorie, literalmente conceput pentru a crea o datorie publică in spirala. După ce veti înțelege acest lucru, toate opiniile dvs. cu privire la această problemă se vor schimba. Dacă vrem să luam datoria națională sub control, trebuie să punem capăt acestui sistem actual, care a fost creat să ne înrobească de către cei care l-au creat.

E timpul sa stim ca datoria – este un instrument de înrobire, precum și faptul că omenirea are în prezent mai mult de 200 de mii de trilioane de dolari  datorii, si asta ar trebui profund sa ne ingrijoreze pe noi toti.

Sursa:
http: //theeconomiccollapseblog.com/archives/how-the-elite-dominate-the-world-par …