Scene incredibile în Catalonia INDEPENDENTĂ. Parlamentul Spaniei a decis să suspende autonomia Cataloniei

catalonia-agerpres
Începe nebunia în Spania! Parlamentul de la Barcelona a votat, vineri, o declarație prin care declară independența regiunii Catalonia față de Spania. Decizia a fost luată cu 70 de voturi pentru, 10 împotrivă și două abțineri. Senatul spaniol l-a autorizat vineri pe premierul Mariano Rajoy să conducă direct Catalonia, decizie luată la câteva minute după ce parlamentul de la Barcelona a declarat unilateral independența regiunii de Spania, transmit Reuters și AFP.

UPDATE

Parlamentul Spaniei a decis să suspende autonomia Cataloniei, iar în urma acestei decizii se va trece la impunerea directă a legii în regiune, sub coordonarea Madridului. Oamenii politici din Spania susțin că în urma acestor decizii țara este în pragul unui război civil.

Liderul executivului de la Madrid i-a cerut în acelaşi mesaj populaţiei spaniole ‘să-şi păstreze calmul’. Ca urmare a acestei decizii, Carles Puigdemont și Guvernul său vor fi destituiți.

,,Statul de drept va restabili legalitatea în Catalonia’, a scris vineri pe Twitter premierul spaniol Mariano Rajoy, imediat după ce parlamentul regional al Cataloniei a votat declararea unilaterală a independenţei acestei regiuni, transmite AFP.

Ce s-a întâmplat vineri cu Parlamentul Cataloniei

Independența declarată unilateral de Catalonia intervine la aproape o lună de la controversatul referendum pe această temă desfășurat la 1 octombrie.

Parlamentul Cataloniei a adoptat vineri o rezoluție care declară că regiunea din nord-estul Spaniei devine un ‘stat independent care ia forma unei republici’. Documentul a fost adoptat cu 70 de voturi pentru, 10 voturi împotrivă și două abțineri, a declarat Carme Forcadell, președinta legislativului regional de la Barcelona ce are 135 de locuri. ”Stabilim o Republică Catalană ca stat independent, suveran, democratic și social”, se menționează în preambulul rezoluției.

Liderul catalan Carles Puigdemont și ceilalți membri ai guvernului regional au luat parte la vot, în timp ce parlamentarii din Partidul Socialist, Partidul Popular și Ciudadanos au părăsit sala de ședințe înaintea votului în semn de protest, lăsând să se pronunțe doar parlamentarii din formațiunile Junts pel Si (Uniți pentru Da), CUP — partidul de extremă stânga aliat al lui liderului catalan Carles Puigdemont — și Catalunya Si Que Es Pot (asociat cu Podemos).

Madridul pune STĂPÂNIRE pe Catalonia în seara aceasta