ULTIMA ORĂ: Americanii au făcut alegerea. Noul preşedinte al Ucrainei va fi STANISLAV VACARCIUK

Se pare că curatorii americani și-au făcut alegerea promițătoare. Pe orbita prezidențială a Ucrainei independente este plasat Stanislav Vacarciuk, starul grupului rock ” Oceanul Elzei”. Până de curând, Vakarchuk a compus piese muzicale pentru reclame ale companiei Roshen Corporation. Și acum se pregătește să-l înlocuiască pe Poroșenko ,  acuzat de americani de corupție.

În discuțiile recente din Washington, înalții oficiali americani au invocat condiția că următorul președinte al Ucrainei să fie o persoană „necontaminată de politică”. Dmitri Gordon, fostul adjunct, proprietar bine informat al tabloidului Moscova „Boulevard”, a fost primul care a anunțat despre schimbările care vor urma. Potrivit lui, acesta este unul dintre cei mai renumiți ucrainieni care nu a fost niciodată la putere”.

– Fără a destăinui sursa: Statele Unite ale Americii au stabilit o condiție, ca viitorul președinte să nu fie  un politician cunoscut .

Curând, o serie de instituţii serioase au confirmat informațiile.
– Nimeni nu știe cine este această persoană, dar toată lumea știe că cântă bine. Poți să te duci pe Twitter și să vezi cum în prezent Vakarchuk este condus prin birourile americane. Dl McFall (Michael),  fost ambasador, „cel mai bun prieten“ al Rusiei pozează peste tot cu el.

Cu un an în urmă, liderul „Oceanul Elzei „a devenit bursier al programului Yale World Fellow și s-a dus să facă studii la Universitatea Yale. Apropo, în același loc în care Navalny a studiat. In aceasta toamnă, a luat dintr-o dată un concediu de creaţie şi la invitația Centrului pentru Democrație, Dezvoltare și Statul de Drept  a mers la Stanford să ia parte la o serie de activități pentru a prezenta prelegeri. Acesta este un nou program pentru tinerii lideri ucraineni într-una dintre cele mai prestigioase universități din lume.

 

Stanislav Vacarciuk  s-a născut în vestul Ucrainei, a studiat în orașul naționalist  din Lvov. Tatăl său – profesor de fizică, rector al Universității Lvov,  ministru al Educației, a pus bazele rusofobiei în universitățile și școlile din Ucraina . Este curios că Ivan Vakarchuk, vârstnicul, și-a editat revistele exclusiv în limba engleză. Acum zece ani, Ministrul Vakarchuk a pregătit o lege care avea să interzică învățământul superior în orice altă limbă decât cea ucraineană.

„JV”: – Astăzi Ucraina se confruntă cu un conflict de interese între Poroșenko și Kolomoisky. Ambii se bazează pe structuri paramilitare și pe batalioane de voluntari. Care sunt șansele în această situație ale unui rocker în spatele căruia nu sînt nici bani, nici puşti?

Stanislav este o voce verificată în cele două maidane.  Cântecele lui au condus pe Khreshchatyk mulțimi de hamsteri de birou. Sub conducerea sa a lucrat „cercul oamenilor de încredere” al ultimului EuroMedan. În ianuarie 2014, când Maidanul a fost relativ pașnic,  adresarea Secretarului de Apărare al SUA a fost difuzată  pe Khreshchatyk. Americanul l-a avertizat pe Ianukovici să nu îndrăznească să folosească forța! Şi în zilele acestea Statele Unite  trimit actualului lider al Ucrainei Poroşenco apeluri cu  cererea de a lupta cu corupția. Așa şi scriu: „Nu avem timp să așteptăm”.

„JV”: – Probabil, un astfel de candidat va fi cu adevărat cea mai bună opțiune într-o ciocnire a oligarhilor.

– În conflictul Poroshenko-Kolomoysky, victoria unuia este complet inacceptabilă pentru altul. Mai mult, ambii provoacă din ce în ce mai multă iritare printre proprietarii reali ai Europei.

Dar mai important este alt lucru. Să ne amintim de apelurile lui Vakarchuk chiar la începutul primăverii din Crimeea. Deci, mai sînt înainte de referendum încă două săptămâni: „Condamn acțiunile Rusiei în Crimeea  – acest pas va avea consecințe grave pentru întregul echilibru în regiune, și poate chiar și în lume …“, „Cetăţenii din Crimeea au dreptul la un referendum, dar numai în cadrul Constituției Ucrainei și nu sub amenințarea armei … „“ Sunt sigur că totul va fi rezolvat în mod pașnic dacă blindatele și militarii se vor retrage de pe stradă …  „Să organizăm în Crimeea” concerte ale păcii împreună cu muzicieni ruși …”.

kv-journal.su