ULTIMA ORĂ: Războiul din Coreea se va începe pe 19 octombrie? A 101 oară ?

Rayboiul Coreea de Nord

Luni, 16 octombrie, marina americană și Coreea de Sud au lansat exerciții comune în largul coastei Peninsulei Coreene. Din Statele Unite în exercițiu participă portavionul SUA al 7-lea al flotei USS Ronald Reagan (CVN-76), cel puțin două tipuri de distrugatoare Arleigh Burke, submarine nucleare, bombardiere strategice și alte forțe.

Ca răspuns, Coreea de Nord și-a exprimat a 101 amenințare de distrugere totală a SUA, să rupă Japonia  în bucăți, iar  Coreea de Sud să transforme într-o cenușă radioactivă. În același timp, radioul de stat al RPDC a raportat că degetul lui Kim Jong-no este deja pe declanșator. Rămâne doar să împingă puțin – și rachetele vor zbura spre Guam.

În general, situația este ambiguă și analiștii nu mai știu dacă să se teamă de ei sau să râdă.

Teatrul de război al celui de-al doilea război coreean se desfăşoară în principal în televiziune, unde faimoşii  nord coreean a înecat deja cel puțin două aeronave americane. De asemenea, Washingtonul a fost bombardat de două ori, iar Donald Trump a răspuns cu o serie de atacuri puternice pe Twitter.

Pe de altă parte, în toate acestea nu e nimic de rîs,  deoarece timp de  6 luni s-a observat o concentrare enormă de trupe în jurul peninsulei, iar Statele Unite au început evacuarea familiilor militare sud-coreene. Acesta este un semn foarte prost. Războiul din Coreea va avea loc cu siguranță și rămâne doar întrebarea: când?

În prezent, în anumite cercuri există opinia că războiul va începe pe 19 octombrie. De ce?

Să ne întoarcem la Wikipedia, articol Battle of Pyongyang:

Bătălia din Phenian (17-19 octombrie 1950) a reprezentat una dintre principalele bătălii ale ofensivei Organizației Națiunilor Unite în timpul războiului coreean. După bătălia de la Incheon, forțele ONU au confiscat Seulul, capitala Coreei de Sud, și au avansat spre nord de paralela 38. Curând după ofensivă, forțele americane și sud-coreene s-au ciocnit cu apărarea Coreei de Nord de lângă Phenian, capitala Coreei de Nord, pe 17 octombrie. În timpul luptelor sângeroase, trupele nord-coreene s-au retras în Kanggi cu pierderi, permițând forțelor aliate să profite de Pyongyang pe 19 octombrie. Acesta a fost urmat de un atac aerian 187-lea regiment de infanterie, SUA la 40 de kilometri nord de Phenian.

Astfel, în cazul în care pentru comunitatea internaţională  19 octombrie nu înseamnă nimic, pentru Coreea de Nord 19 octombrie acest lucru are importanţa la fel  cel puțin ca retragerea lui  Kutuzov din Moscova sau apărarea Stalingradului.

Pentru SUA, aceasta este, de asemenea, o zi semnificativă, iar data este inclusă  în lista tuturor evenimentelor celor  mai importante.

Dacă era o chestiune de „ghicit pe baza de cafea” în perioada 19 octombrie 2007 an. oarecum mai târziu sau oarecum mai devreme – o referire la cronologia istorică ar fi mai mult decât îndoielnică. Astăzi, cu toate acestea, atunci când Coreea de Nord în fiecare zi promite să transforme Statele Unite în cenușă, iar președintele SUA vorbește despre calmul dinaintea furtunii – data aceasta are sens să fie luată în mod serios. Este posibil ca cuiva să-ivină în minte reconstrucția istorică a acelor evenimente îndepărtate, dar de data aceasta cu folosirea armelor nucleare.

Urmăm evoluția evenimentelor.

kv-journal.su